• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Hastanede yangın tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Mardin Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı bu yıl da yapıldı. Tatbikat öncesi hastaları bilgilendiren ekipler, hazırlanan senaryo gereği hastaları kurtarma operasyonu yaptı.

Tatbikat, hastane başhekimi Uzm. Dr. Alpay Tuncar'ın koordinasyonunda yapıldı. Tatbikatta, senaryo gereği durumu ağır ve iyi olan hastalar başarılı şekilde tahliye edildi.

Tatbikatta UMKE, AFAD, 112 ve itfaiye ekipleri de destek verdi.

Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri sedye aracılığıyla yaralıları indirmiş, Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye merdiveniyle teras çatıda mahsur kalanlar kurtarılmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi, UMKE ekibi personelleri acil müdahale ve kurtarma çalışmalarına katılarak başarılı bir tatbikat gerçekleştirmiştir.

Yangın tatbikatında Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri sedye aracılığıyla yaralıları indirdi, İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye merdiveniyle teras çatıda mahsur kalanlar kurtarıldı, İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi, UMKE ekibi personelleri acil müdahale ve kurtarma çalışmalarına katılarak başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, yaptığı açıklamada, başarıyla sonuçlanan yangın tatbikatının gerçeği aratmadığını söyledi.

Yavuz, "Önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele ve benzeri konularda uygun donanıma sahip ve bu konularda eğitimli yeterli sayıda çalışanı görevlendirip, her zaman hazır bulunmaları gerektiği konusunda personelin daha iyi anlamaları sağlanmıştır. Özellikle kurtarma ve yangınla mücadele konularında, hastane dışındaki kurum ve kuruluşlarla irtibatın sağlanmasının ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır." dedi.

Yavuz, tatbikata katılan, emeği geçen ve tatbikatın aslına uygun olarak gerçekleştirilmesi için büyük çaba harcayanlara teşekkür etti. (M. Salih Keskin - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir