• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
İlahiyat ön lisans mezunları için sınavsız lisans tamamlama hakkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen tarafından uzun uğraşlar sonucunda hazırlanan ilahiyat ön lisans mezunları için sınavsız lisans tamamlama hakkı teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Yaklaşık 56 bin ön lisans mezununu yakından ilgilendiren bu gelişmeye ilişkin açıklamada bulunan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, konuya ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesi itibariyle ilahiyat ön lisans mezunlarının eğitimlerini sınavsız bir şekilde lisans düzeyinde tamamlayabileceklerini söyledi.

Diyanet-Sen olarak ön lisans mezunu kurum çalışanlarının sınavsız lisans tamamlamalarının çok önemli olduğuna inandıklarını belirten Ergin,  "Genel merkezimiz, Diyanet-Sen Genel Başkanı'mız Mehmet Bayraktutar başkanlığında, bunun için akademisyenlerle görüştüler. Gerekli raporları hazırlattılar. Bu raporları YÖK'e, ilgili bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sundular. Görüşmeleri çok olumlu geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve YÖK konuya olumlu baktılar. Bu gün kurum çalışanlarının neredeyse yarısına tekabül eden 56 bin civarındaki kurum çalışanlarımıza sendika farkı gözetmeksizin sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu. Bu hakkın elde edilmesinde emeği geçen, desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Ergin açıklamasına şöyle devam etti: "Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenecek lisans tamamlama programı ile İlahiyat ön lisans mezunları, öncelik kurum çalışanları olmak üzere bu haktan yararlanabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığında yaklaşık 56 bin ilahiyat ön lisans mezunu personel görev yapmaktadır. Özlük hakları ve DİB görevlileri yeterlikleri açısından bu personelin ilahiyat lisans tamamlamalarına acil ihtiyaç ve talep bulunmaktadır. Bu gereklilik hem personelin beklentileri hem de hizmet yeterlikleri açılarından ortaya çıkmaktadır. Eğitim seviyesinin artması hem öz yeterlik algısının gelişmesi hem de dış yeterlilik değerlendirmeleri açısından oldukça etkilidir."

Emeği geçen herkese teşekkür eden Ergin, "Bilimsel, ekonomik, sosyal ve eğitimsel her gelişme din eğitimi ve hizmeti sunan DİB personeline yeni yeterlikler kazanma zorunluluğu getirmektedir. Bu yeterliklerin bir kısmı hizmet içi eğitim ile kazandırılsa da önemli bir kısmı akademik lisans tamamlama eğitimi gerektirmektedir. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı ilahiyat ön lisans mezunu kurum çalışanlarına da bu hakkın verilmesini çok önemsedik ve çıkması için uzun zamandır mücadele ettik. Konuyla ilgili teklifin TBMM genel kurulundan geçmesi bizleri çok memnun etmiştir. İlahiyat ön lisans mezunu tüm personele ve bu haktan yararlanmak isteyen herkese hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir