• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Askerlik Şubesi Başkanlığından e-yoklama uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanlığı günümüz teknolojisi imkânları kullanılmak suretiyle, Sağlık Bakanlığı Bilgi Sisteminden istifade ile detaylı, doğru, hızlı, kolay, vatandaş odaklı ve etkin bir yapıya kavuşturulmasını sağlamak maksadıyla e-Yoklama projesinin başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, Askerlik çağındaki vatandaşlarımızın sağlık muayenelerinin yapılarak askerliğe elverişli olup olmadıklarının belirlenmesi, işlemi olan yoklamanın, günümüz teknolojisi imkânları kullanılmak suretiyle; Sağlık Bakanlığı Bilgi Sisteminden istifade ile detaylı, doğru, hızlı, kolay, vatandaş odaklı ve etkin bir yapıya kavuşturulmasını sağlamak maksadıyla, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Asker alma Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve TÜRKSAT Anonim Şirketi (A.Ş.) Genel Müdürlüğü arasında geliştirilen işbirliği neticesinde 2015 yılında e-Yoklama projesinin başlatıldığı belirtildi. e-Yoklama projesiyle nelerin yapılabileceği maddeler halinde şu şekilde sıralandırıldı.

Askerlik yoklamaları kapsamında yükümlüler tarafından tanzim edilmesi gereken "Yoklamada Uygulanacak Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu" ve "Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formunun e-Devlet üzerinden doldurulması,

Yoklamada Uygulanacak Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formunun Ali Hekimleri Bilgi Sistemi (AHBS)'ne, Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formunun Milli Savunma Bakanlığı Bilgi sistemi (MBS)'ne e-Devlet üzerinden aktarılması, yükümlülerin askerlik şubelerine uğramadan kayıtlı oldukları aile hekimlerine giderek sağlık muayenelerini yaptırmaları,

Aile hekimleri tarafından yapılan muayene sonuçlarının AHBS'deki "Askerlik Yoklaması "modülü aracılığıyla e-devlet üzerinden MBS'ye aktarılması ve aile hekimlerince tanzim edilen "Askerlik Yoklaması Sağlık Muayene Belgesinin elektronik ortamda üretilecek MBS'ye aktarılması hedeflenmiştir.

Proje, 01 Kasım 2016 tarihinden itibaren pilot uygulamaya geçmiş ve halen devam etmektedir. Bu süreçte, elde edilen pilot uygulamaya verilerine göre e-Yoklama modülü geliştirilerek işlevselliği artırılmış ve yurt genelinde uygulamaya hazır hale getirildiği ilgi ile bildirilmiştir.

e-Yoklama projesinin tüm yurt genelinde uygulanmasına 14 Mayıs 2018 tarihinden itibaren başlanacak ve yükümlülerin askerlik yoklamaları e-Yoklama kapsamında yürütülecektir.

Uygulama esasları, e-Yoklama Duyuru Afişi, Aile Hekimleri ve Yükümlü e-yoklama Kullanım Kılavuzları Sağlık Bakanlığı teşkilatına MSB'ce ilgi ile gönderilmiş, ayrıca e- Devlet Kapısı (www.turkiye.gov. tr )' den ulaşılabilecektir.

Uygulama Esasları ve kılavuzların aile hekimlerine, Toplum Sağlığı Merkezi ile Siirt Devlet Hastanesinde görevli ilgili personele tebliğ edilmesi, e-Yoklama afişlerinin Siirt Valiliği ve Kaymakamlık binalarına asılması, yerel basın ve yayın organlarında ver almasının vatandaşlarınızın bilgilendirilmesi maksadıyla faydalı olacağı değerlendirilmektedir. (Murat Orhan-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir