• DOLAR 32.586
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2412.453
  • ...

Kızıltepe ovasında kuraklık nedeniyle arpa hasadı erken yapıldı. İlk arpa hasadını satan Selman Çam, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Kızıltepe'ye bağlı Örencik Mahallesi  (Xarapkurka köyü) çiftçilerinden Selman Çam'ın getirdiği ilk arpa hasadı, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinde Zahireci esnafı Hasan Kalkan tarafından kilogramı bir TL'den satın alındı.

"Kuraklık nedeniyle arpa hasadı erken yapıldı"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Hububat Ticaret merkezi ve Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Bu sene kuraklık nedeniyle arpa hasadının birkaç gün erken yapıldığını söyledi.

Öter, "Ovamızda kuru alandaki ekim büyük oranda telef olmuş durumda. Bölge çiftçilerimiz başta olmak üzere hepimizin umudu tahminen yüzde 80 sulu alandaki mahsule bağlı kalmış. Bu gün Hububat Ticaret Merkezimize gelen 7 bin kilogram arpa 50 dönümden hasat edilmiş. Dönüm başına 140 kilograma tekabül ediyor. Normalde Kızıltepe ovamızda dönümde 400-500 kilograma kadar arpa verimi elde edilirdi. Bu yılın İlk hasadını yapan çiftçi Selman Çam kardeşimizi Çeyrek altın ile ödüllendirdik.  İnşallah sulu alandaki mahsulümüz iyi olacak ve velinimetimiz olan çiftçilerimiz emeğinin karşılığını alacağı bir sezon olacak." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)