• DOLAR 32.508
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2479.936
  • ...
Hasta yakınları geceleri dışarıda kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine bağlı Hasta Yakınları Misafirhanesi'nin önceden kapanıp açılan ve daha sonra tekrar kapanması hasta yakınları mağdur ederken geceleri park ve hastane koridorlarında kalıyorlar.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği tarafından misafirhanede çalışan personellerin hastaneye alınmasında dolayı kapalı olduğu belirterek, hastan yakınları ise şehir merkezi uzak olduğu için gidemediklerini bundan dolayı mağdur olduklarını söylediler.

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle Bitlis'ten Diyarbakır'a gelen Abdulhalim Güldegür, "Eşim çok hastaydı buraya getirmek zorunda kaldık. İşlemler uzun süreceğinden dolayı bir yerde kalmam lazımdı. Burada misafirhane var gelip kalmak için baktık ama kapalıydı. Akşam dışarıda kaldım. Diğer misafirhane uzak ve eşim durumu iyi olmadığı için de gidemezdim. Buranın acilen açılması gerekiyor." dedi.

Batman Kurtalan ilçesinde gelen Yusuf Yön kalacak yerlerinin olmadığı için perişan olduklarını ve misafirhanenin acilen açılmasını istedi.  

Ramazan Akdemir ise "Hastamız var buraya getirdik daha önce burada kalıyorduk. Burayı kapattılar, kalacak yerimiz yok. Biz ne yapalım nerede kalalım. Kadınlar çocuklarıyla beraber kalıyor. Buranın açılmasını istiyorum başka çaremiz yok." ifadelerini kullandı.

Batman'dan gelen Bahri Peltek, "Dün akşam hastaneye geldik, mecburen dışarıda kaldık. Perişan olduk. Burada misafirhane olduğunu biliyorduk ama kapalıydı. Yaşanan durum iyi bir şey değildir böyle bir durumlar hastaneye yakışmıyor. Daha öncede buraya geldik rahat bir yerdi.  Ama kapalı olması bizleri çok üzdü." dedi.

Bingöl'den gelen Sevgili Çölün de "Eşim gözünden hasta, burada kalacak yerimiz yok. Gidip sokakta bir yerde kalıyoruz. Nerede yatalım bunun bir çaresi olması gerekiyor. Birbirimize yardımcı olmalıyız." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir