• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Cübbeli Ahmet`in İddianamesi Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

``Karagümrük Çetesi``ne yönelik soruşturma kapsamında, kamuoyunda ``Cübbeli Ahmet Hoca`` olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü`nün de aralarında bulunduğu 16 şüpheliye ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nce hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Mehmet Ali Uysal, kamuoyunda ``Karagümrük Çetesi`` olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Savcı Uysal, aralarında Ahmet Mahmut Ünlü`nün de bulunduğu 4`ü tutuklu 16 şüpheliye ilişkin hazırladığı 92 sayfalık iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen`e sundu.

Başsavcıvekili Seçen tarafından onaylanan iddianame, futbolda şike iddialarına yönelik davanın da görüldüğü özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderildi.

Hazırlanan iddianamede, ``Karagümrük Çetesi`` lideri olarak bilinen Nuri Ergin`in ağabeyi Nejat Ergin`in bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı ve iddianamede şüphelilere ilişkin, ``suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak, tehdit, insan ticareti, cinsel saldırı, hürriyeti tahdit, fuhşa aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik`` suçlarından cezalandırma talep edildiği öğrenildi.

SAVCIDAN CÜBBELİ’YE 45 YIL HAPİS TALEBİ

İddianamede, tutuklu şüphelilerden Ahmet Mahmut Ünlü için ``suç örgütüne yardım etmek``ten 1,5 ile 4,5 yıl, 2 kez ``insan ticareti yapmak`` suçundan 16 ile 24 yıl, ``cinsel saldırı`` suçundan 7 ile 12 yıl ve ``hürriyetten yoksun bırakma`` suçundan da 1 ile 5 yıl arasında olmak üzere toplam 25 yıl 6 ay ile 45 yıl 6 ay arasında hapis cezası öngörüldü.

İddianamenin gönderildiği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, önümüzdeki süreçte iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.

Cübbeli Ahmet Hoca, soruşturma kapsamında 12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmıştı.

 

AA-HABER 7

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir