• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Muhammed Mursi`nin çevresinden Abbas`a yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Mursi`ye yakın diplomatlar konuyla ilgili şu bilgileri verdiler: “Mursi görevdeyken Abbas ile sadece bir kez görüştü. Görüşmede de Abbas kendisinin Filistin Yönetimi hesabına Hamas liderleriyle görüştüğünü, Mısır`ın kendileriyle görüşmeden ve koordinasyon sağlamadan Rafah kapısını açtığını, bunun ise sadece bir grubu destekleme anlamına geldiği ile ilgili şikâyetlerini dile getirdi. Filistinlilerin Sina`da yerleştirilmesi konusu ise, Cumhurbaşkanı Mursi`nin Abbas`a bu konuda bir planın olup olmadığı ve Mübarek rejiminin bu planda bir rolünün bulunup bulunmadığı ve Filistin Yönetimi`nin bu konudaki bakış açısının ne olduğunu sormasıyla gündeme geldi.

Filistin Yönetimi Mübarek rejiminin Amerika ve İsrail`in bir planı olarak bunu kendilerine sunduğunu, ancak Mübarek`in adamlarına güvenmediği için bunu kabul etmediğini söyledi. Bunun üzerine Ebu Mazin, Cumhurbaşkanı Mursi`ye, böyle bir önerinin gelmesi durumunda kendisinin ne düşündüğünü sorması üzerine Mursi, bunu kesinlikle reddederek ‘Bütün Filistin toprakları Filistin`indir, Sina ise Mısırlılarındır. Mısır böyle bir öneriyi kabul edemez. Çünkü bu Filistin davasını yok eder` dedi. Bunun üzerine Abbas da onu takdir etti.”

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin Sina`nın kalkınması ve Gazze`deki Filistinlilerin yaşadığı sıkıntıları azaltmak için bir takım girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Mursi`nin yakın çevresi, Mursi`nin yapmaya çalıştığının Abbas`ın dediklerinden farklı olduğunu kaydettiler.

Abbas, Mısır`ın zindandaki Cumhurbaşkanı Mursi`nin kendisine Filistinlilerin Sina`da yerleştirilmesini önerdiğini iddia etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir