• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Ürdün üniversiteleriyle işbirliği protokolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Ağırakça ile Ürdün üniversiteleri rektörleri Profesör Doktor Mashoor Al- Refai, Profesör Doktor Tourki Obudat, Profesör Doktor Mahmoud El Awadi ile iş birliği protokolü imzaladı.

İmzalanan protokoller kapsamında; yükseköğretim kurumları arasında bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, öğretim elemanları ve idari kadroların eğitimsel konularda bilgilendirilmesi, burs sağlanması ve bilimsel çalışmaların yapılması gibi konularda mutabakata varıldığı belirtildi.

Yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan öğrencilerin mevcut eğitim ve kütüphane imkânlarından yararlanması ve bilimsel araştırma laboratuvarlarının yeni teknolojilerle donatılarak geliştirilmesinde karşılıklı desteğin sağlanmasını da öngören işbirliği protokolünde yeni bölümlerin açılmasını desteklemek suretiyle Türkçe ve Arapça dillerinde eğitimin teşvik edilmesi yer alıyor.

Ürdün üniversiteleriyle imzalanan iş birliği protokolü ile ilgili olarak açıklama yapan Rektör Ağırakça, Türkiye ve Ürdün'ün derin tarihi ve kültürel ilişkilerle bağlı olduğuna işaret etti.

Protokolle Mardin Artuklu Üniversitesi ile Ürdün üniversiteleri arasında bilimsel alanlarda işbirliği ve kapsamlı danışmaları geliştirmek üzere kurumsal bir çerçevenin sağlandığını belirten Ağırakça, önümüzdeki dönemlerde akademik anlamda ilişkilerin daha da genişleyip derinleşeceğine inandığını ifade etti.

Ürdün Zaytunah Üniversitesi olarak Mardin Artuklu Üniversitesi ile yaptıkları protokolün üniversiteler arası mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir kilometre taşı olarak gördüğünü vurgulayan Profesör Doktor Tourki Obudat ise bu işbirliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesinin son yıllarda yaptığı eğitim hamleleri ve özellikle sosyal bilimler alanında ortaya koyduğu kaliteli performansın çok etkileyici olduğunu vurgulayan Princess Sumaya Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mashoor Al- Refai şunları söyledi:

"Bu köklü coğrafyanın bütün medeni ve kültürel birikimlerinin izlerini taşıyan Artuklu Üniversitesinin son birkaç yıl içinde açtığı program ve bölümlerde yüzde yüz Arapça diliyle verilen eğitimin başarısı bizleri heyecanlandırdı. Bu uygulamanın Ürdün Üniversiteleri için bir örnek teşkil edeceğini ve yol gösterici olacağına inanıyorum dedi."

Başlangıç olarak 5 yıllığına imzalanan protokolün ardından Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Ürdün Üniversiteleri Rektörlerine Mardin Artuklu Üniversitesi logosu bulunan porselen tabak hediye ederek üniversitenin geleceğe yönelik altyapı ve akademik çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir