• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Yahudi`yi korkutan uçurtmalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toprakları gasp edilen Filistinliler haklılıklarını ve gasp edilen haklarını kamuoyuna duyurabilmek için birbirinden farklı yöntemler denemeye devam ediyor. 30 Mart`tan bu yana süren toprak yürüyüşünde Filistinli gençlerin uçurtmaları Filistin halkının topraklarını gasp eden çiftçilerin gündem konusu oldu

 İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranoot gazetesi verdiği haberde “Oldukça gelişmiş ve pahalı sistemler tünellere ve füzelere karşı etkili olabilir. Ancak bu kadar gelişmiş sistemler rüzgarın da etkisiyle Gazze`deki gençler tarafından havalandırılan ve sınıra yakın yerleşim birimleri çevresindeki ekinlere düşen patlayıcı ve yanıcı madde yüklü oldukça basit uçurtmalar karşısında bir şey yapamıyorlar” dedi.

Gazete verdiği haberde, Çarşamba günü Gazze`den gönderilen uçurtmaların yerleşimcilere ait bakla tarlalarında yangına neden olduğunu belirterek, buradaki çiftçilerin durumun dayanılmaz noktaya geldiğini ifade ettiklerini yazdı.

Gazze`den gönderilen birkaç uçurtmayla çıkarılan yangını kontrol altına almak için En-Nakab bölgesinden onlarca itfaiye aracının bölgeye geldiğine dikkat çeken gazete, sıcak havaların ve esen rüzgârın yangının geniş alana yayılmasına neden olduğunu ifade etti.

Oldukça basit bu saldırıların Gazze çevresinde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin özellikle de çiftçilerin uykusunu kaçırdığı belirtilen haberde, “Sınırın öbür tarafında süren protestolarda her gün üç veya dört uçurtma yerleşkelerin bulunduğu alana gönderiliyor. Bunlar şimdiye kadar 800 dönüm tarım arazisinin yanmasına neden oldu. Verdiği zarar ise yarım milyon şikeli buldu” ifadelerine yer verildi.

Bölgede yaşayan işgalci Yahudi yerleşimciler bu yeni yöntem karşısında yorulduklarını, nöbette olduklarını, bir uçurtma gelince hemen bölgeye doğru gittiklerini, daha fazla zarar vermemesi için tedbir aldıklarını söyledi.

Toprakları işgal edilen Filistinlilerin bu basit yöntemi bile İsraillilerin korkusunu kaçırıyor çünkü haksız olduklarını, işgalci olduklarını iyi biliyorlar. Haksızın ise korkması fıtridir

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir