• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Çin`in ilk bulut yapay zekâ çipi tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Çin Bilimler Akademisi dün Shanghai'da düzenlenen tanıtım toplantısında, Çin'in ilk bulut yapay zekâ (AI) yonga (çip) setinin piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

Cambricon Technology tarafından geliştirilen MLU100 kodlu bulut yonga seti, özellikle resim ve ses tarama yöntemlerinde daha hızlı ve kesin büyük veri işleme özelliğini taşıyor.

Cambricon şirketinin kurucusu Chen Tianshi, daha önceki bulut tabanlı akıllı çiple kıyaslandığında, Cambricon MLU100 olarak bilinen bulut tabanlı akıllı çipin işletme hızının yaklaşık yüz kat arttığını söyledi. Chen, MLU100'ün görsel, işitsel ve doğal dil işleme gibi karmaşık bulut zekâ görevlerini yerine getirebildiğini ekledi.

Chen Tianshi, test sonucuna göre, aynı görevi yapan MLU100 çipinin enerji tüketiminin, bu alanda en iyi ürün olarak bilenen NVIDIA'ya göre yüzde 30 daha az olduğunu belirterek, "Hem kalite ve enerji tüketimi açısından hem de fiyat açısından bu sektör için yeni bir örnek oluşturacağız" sözlerini kullandı.

Yapay zekâ yongaları artık görüntü ve ses tanıma, akıllı güvenlik, akıllı sürüş ve e-ticaret alanlarında kullanılıyor. Bu yonganın çıkarılması, karmaşık bulut tabanlı yapay zekâ teknolojisine destek sağlayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir