• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
PKK`nin kış üslenme alanlarına operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Başkale ilçesinde PKK'lilerin kış üslenme alanlarına yönelik düzenlenen operasyonda, patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilirken, 2 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Konu ile ilgili olarak Van Valiliğinden yapılan açıklamada, jandarma tarafından PKK'nin kış üslenme alanlarına yönelik düzenlenen operasyonların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Van İl Jandarma Komutanlığınca; 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçim sürecini terörize etmek maksadıyla eylem hazırlığı içinde olan teröristlerin, eylem yapmasını engellemek maksadıyla sürdürülen istihbari çalışmalar sonucunda özellikle el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu sığınak ve barınaklar tespit edilmiştir.

Söz konusu sığınak ve barınaklara yönelik olarak 03 Mayıs 2018 günü, Başkale İlçesi Tahıl Mahallesi ve Gürpınar ilçesi Aşağıbeşparmak Mahallesi kırsal alanlarında icra edilen Şehit Jandarma Üsteğmen Hüseyin Özgüven Operasyonu sonucunda PKK tarafından kullanılan ve içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 12 adet büyük tüp, 6adet piknik tüpü, bir adet pil bloğu, 400 metre elektrik kablosu, bir adet piknik tüpü başlığı ile çok miktarda yaşam ve gıda malzemesi ile tıbbi malzeme bulunan 2 adet sığınak tespit edilmiş ve kullanılamaz hale getirilmiştir." denildi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir