• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışmasının finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Şırnak merkez ve ilçelerinde imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finali Silopi ilçesinde yapıldı.

İl finali, Silopi İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde Koç İlk-Ortaöğretim Okulunun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Silopi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahattin Dizlek'in açılış konuşmasıyla devam etti.

Seslendirilen ilahilerin ardından yarışmaya geçildi. Jüri üyelerinin puanlaması sonucunda birinciliği Cizre Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Saliha Durmuş, ikinciliği Şırnak Şükrü Geliş İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elmas Bayık, üçüncülüğü Silopi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Çakan, dördüncülüğü ise İdil İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Havva Yılmaz elde etti.

Dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Yarışmanın birincisi olan Durmuş, "Akşamları çalışıyordum. Yatmadan önce de çok çalışıyordum. Sabah akşam durmadan çalışıyordum. Emeğimin karşılığını aldım ve il birincisi oldum. Çok mutluyum." dedi.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'le haşir neşir olmalarını sağlamak adına yarışmayı gerçekleştirdiklerini bildiren Dizlek ise "Hamt olsun, bu konuda muvaffak olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah bu tür etkinliklerle öğrencilerimize Kur'an'ı en güzel şekilde anlatıp, onları hayatlarına geçirmelerini, Kur'an-ı Kerim'in programını kendi hayat programları çerçevesinde aksetmelerini istiyoruz. Bu yüzden bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. İleriki zamanlarda öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlasınlar, daha iyi öğrensinler diye bu tür etkinliklerimize inşallah devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yarışmaya; Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, okulların müdür ve öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. (Ahmet Uçar - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir