• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yurt dışındaki memurların izinlerinin durdurulması hakkında genelge
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Başbakanlık tarafından "Yurt Dışında Görevli Kamu Personelinin İzinlerinin Durdurulması Hakkında Genelge" yayımlandı.

Genelgede, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenlerin, 24 Haziran 2018 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde ikinci oylaması 8 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde sandık kurulan herhangi bir temsilcilik çevresinde oy kullanabilecekleri belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararı ile Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenler için yurt dışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte oy kullanma tarihlerinin belirlendiği, ayrıca ülke ve temsilciliklere göre farklı tarihlerde oy kullandırılmasının da mümkün olduğu kaydedildi.

Bu kapsamda; 24 Haziran'da yapılacak seçimler için 7 Haziran-19 Haziran 2018 tarihleri arasında ve azami 13 gün süre, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda ise 30 Haziran-4 Temmuz 2018 tarihleri arasında ve azami 5 gün süre ile oy kullandırılmasına, başlangıç ve bitiş sürelerinin ülkelere göre farklı olabileceğine karar verildi.

Oy kullanma tarihleri belirlenen 60 ülkedeki bütün kamu görevlilerinin, 24 Haziran'da yapılacak seçimler ile ilk oymalamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde ikinci oylaması 8 Temmuz'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde görev almalarının gerekmesi sebebiyle oy kullanma tarihleri belirlenen ülkelerde görev yapan bütün kamu görevlilerinin izinleri, belirtilen oy kullanma tarihleri süresince durduruldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir