• DOLAR 32.516
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2498.764
  • ...
Peygamber Sevdalılarına Teşekkür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu, bir milyon kişinin katılımıyla Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda "Hebibe Xweda-Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.v)" isimli kutlu doğum programı düzenledi.

 

Etkinlik nedeniyle açıklama yapan Diyarbakır Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, etkiliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

 

Diyarbakır halkının yoğun katılımı ile Peygambere sevgisinin sel gibi aktığı etkinlikte hiçbir aksaklık ve düzensizliğin görülmediğinin altını çizen Gökdemir, "tertip ve düzenin mükemmel bir şekilde oluşturulduğu, coşkunun zirvede olduğu muhteşem bir organizasyondu" ifadelerini kullandı.

 

Halk, Peygambere Olan Bağlılığı İlan Etti
"Kutlu doğum etkinliğinde Müslüman Kürt halkımız, tüm Türkiye ve dünyaya Peygambere olan bağlılığını ve sadakatini hiçbir yoruma mahal bırakmayacak bir şekilde ilan etmiştir" diyen Gökdemir, "Dünyanın hiçbir ülkesinde Peygambere olan sevginin tezahürü ve sadakati bu kadar yoğun bir coşkunlukla kutlanmamıştır. Bu yönüyle eşsizdir. Müslüman Diyarbakır halkımız bu kutlu doğum tablosu ile tüm Emperyalist güçlerin ve onların yerli uşaklarının bu bölgede tertiplemeye ve planlamaya çalıştıkları tüm kirli emellerini, ellerinin tersi ile itmiştir. Bu menfur heveslilerin heveslerini kursaklarında bırakarak tercihlerini Peygambere bağlılık yönünde ilan etmiş, onun izinde gideceğini huzurun, güvenin, barışın, kardeşliğin ve çözümün adresini açıkça ortaya koymuştur" dedi.

 

Bu Tür Etkinliklerle Halkımız Peygamberi Daha İyi Anlayacaktır
Diyarbakır`da tertiplenen bu kutlu doğum etkinliği Peygamberimize bağlılığın en olgun ve en anlamlı tezahürlerinden birisi olduğunu ifade eden Gökdemir, "Bu tür etkinliklerle Peygamberimizi anmak, bireysel ve toplumsal bağlamda Peygamberimizi daha anlamaya ve bağlılığa sebebiyet verecektir. Bu etkinliğin benzerleri artarak ve yayılarak ülkemizin tüm bölgelerinde, şehirlerinde ve beldelerinde aynı coşku ve bağlılık ifadesiyle devam ettiği sürece halkımız İslami ve Peygamberi daha iyi anlayacaktır" diye konuştu.

 

Cümlesinden Allah Razı Olsun
Gökdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm Türkiye`ye; Peygamber sevgisi ve bağlılığını en anlamlı bir şekilde ifade eden ve örnek alınması gereken bir kutlu doğum etkinliğini tertipleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına şükranlarımızı sunar. Emeği geçen ve katkı sağlayan, etkinlik esnasında aşkla şevkle çabalayan beş binin üzerinde tüm gönüllü bacı ve kardeşlerimize yürekten teşekkür ederiz. Başta Peygamber sevdalısı Diyarbakır halkı olmak üzere farklı diyarlardan kutlu doğum etkinliğine katılan tüm Müslüman kardeşlerimizin her birine ayrı ayrı en içten duygularımızla sevgi ve muhabbetlerimizi iletir, cümlesinden Allah razı olsun diyoruz."

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir