• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
3 Aydır Dışarıda Yatıp Kalkıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın Sur ilçesinde geçtiğimiz Ocak ayının 20`sinde tüp patlaması sonucu meydana gelen hasardan dolayı belediyenin oturulamaz raporu vermesi sonucu dışarıda kalan bina sakinleri bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada mağdurlar, belediyenin sorunlarına bir çözüm getirilmesini ve kendilerine verilen sözlerin yerine getirmesini istediler.

İskender Paşa Mahallesi Uçar sokakta bulunan Saray Apartmanı sakinleri, Sur Belediyesi`nin binalarının yıkılacağını üç ay kiralarını karşılayacaklarını ve her daire sahibine yeni bir daire verileceğini söylediği halde 3 aydan bu yana kimsenin kendilerini sormadığını ve dışarıda kaldıklarını iddia ettiler.

"SUR BELEDİYESİ VE KAYMAKAMLIK BİZE SAHİP ÇIKMADI"
Bina sakinlerinden Servet Sıtlan mağduriyetleri hakkında basına bir demeç vererek tepkisini şöyle dile getirdi: "3 ay önce binamızın 1. katında meydana gelen tüp patlaması nedeniyle binamızda hasar meydana geldi. Biz de mağduriyetimizin giderilmesi için bina sakinleri olarak Sur Belediye Başkanlığına başvurduk. Başvurumuz üzerine binada meydan gelen hasar tespiti için Belediye`den ve Üniversiteden bir mühendis ekibi geldi. Binayı inceledikten sonra kolonlarda ve binada hasar meydana gelmiş gerekçesiyle oturamaz raporu hazırlayıp biz bina sakinlerine verdiler. İlk etapta Sur Belediyesi bize 3 aylık kiralarını karşılayacaklarını söyledi. Ama şimdiye kadar kimse bizi sormadı ve bize bir çözüm getirilmedi. Oturulamaz raporu verildikten sonra bizim mağduriyetimiz daha da artı biz de bu sıkıntılarımızın giderilmesi için Valiliğe ve Sur Kaymakamlığına başvurduk, ama onlardan da herhangi bir olumlu cevap alamadık."

KÜRT OYLARINI ALMAK İÇİN KAPI KAPI DOLAŞANLAR NEREDE?
Bu durum karşısında bina sakinleri olarak 3 aydır dışarıda başkansının evinde yatıp kalktığını ifade eden Sıtlan daha sonra bina sakinleri adına şu çağrıda bulundu: "Bina sakinleri olarak yetkililerden bizim bu mağduriyetimizi giderilmesi ve bir çare bulmasını istiyoruz. Belediye diyor ki biz sadece size üç aylık kira verebiliyoruz tabi onu da vermediler. Şimdi biz bu durumda ne yapabiliriz. Bize dediler ki binanızı yıkıp herbir bina sakinine yeni bir daire vereceğiz bu vaatlerini de yerine getirmediler. Seçim döneminde Kürt oylarını almak için kapı kapı dolaşanlar şimdi neredeler, niye gelip benim sorunlarımı dinlemiyor ve sorunlarımızı paylaşmıyorlar, bir çözüm getirmiyorlar. Diğer taraftan diğer partiler gelip oy bizden istiyorlar niye şimdi yanımızda değiller. Biz de bu ülkenin vatandaşı değimliyiz?" (Osman İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir