• DOLAR 32.513
  • EURO 34.569
  • ALTIN 2501.898
  • ...
Başbakan Yıldırım: AK Parti'nin adayı Erdoğan'dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada partilerini cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.

Şu ana kadar AK Parti'ye 7 bin 329 milletvekili aday adayı başvurusu yapıldığını belirten Yıldırım, bunlardan 5 bin 997'sinin erkek; bin 332'sinin kadın; 498'inin engelli, 468'in genç olduğunu söyledi.

Mevcut milletvekillerinden 23'ünün aday adaylığı için başvuru yapmadığını ifade eden Yıldırım, cumartesi günü temayül yoklamalarının netleşeceğini belirtti.

Yıldırım, "Birileri mikroskopla cumhurbaşkanı aramaya devam etsin. Bizim adayımızı milletimiz çoktan belirledi, bizim adayımız milletin adayıdır, bizim adayımız milletin adamıdır. AK Parti olarak, kapalı grup toplantısında ittifakla aldığımız kararla Türkiye sevdalısı mazlumların hamisi Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'nin liderini Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın adaylığı için yarın YSK'ya başvuracaklarını anlatan Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim çatımız millettir bu çatı çökmez. Bu ittifak Yenikapı ruhunun ittifakıdır. Birleri mikroskopla Cumhurbaşkanı adayı arayabilir birileri kirli pazarlıklarla milletvekillerini piyasaya sürsün bizim adayımız millet belirledi bu toplantıdan sonra bu konuda açıklamamızı paylaşacağız. Adayımızı belirlemiş olacağız duyuracağız daha sonra da yarın adayımızın müracaatını Cumhur İttifakı ile beraber olduğumuz MHP Genel Başkanı ile grup başkanı olarak ben arkadaşlarımla birlikte YSK'ya gidip teslim edeceğiz.'' (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir