• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Yetimlere yararına "Helal Yaşam" kermesi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lise Okulu tarafından geliri yetimlere bağışlanacak olan "Helal Yaşam" temalı kermes düzenlendi.

Belediye Çay Bahçesinde düzenlenen kermese, HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, STK'lar öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kermes ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Anadolu İmam Lisesi Müdür Yardımcısı ve kermes koordinatörü Mehmet Hanifi Aslan, "Burada biz beslenme dostu okul projesi kapsamında bir uygulama yapıyoruz. Hem kültürel hem de sportif etkinlikler yapıyoruz. Kermesimizin ana teması 'Helal Yaşam' hepimiz günlük alışveriş yapmak için reyonlara ve alışveriş merkezlerine gidiyoruz ve bir sürü ürün alıyoruz. Reyonlardan aldığımız ürünlerde genelde fiyatlara bakıyoruz. Fakat bunların içerisindeki katkı maddeleri nelerdir buna çok dikkat etmiyoruz içinde hangi maddeler var hangi süreçten geçiyor buna dikkat etmiyoruz. Biz bunlara biraz dikkat çekmek amacıyla özellikle helal sertifikalı ürünlerin tanıtımı için, hem de okul olarak beslenme dostu ve bunları vatandaşımız tanısın diye kermesimizin temasını 'Helal Yaşam' olarak seçtik. Kermesimizde kozmetik, sağlık ve günlük olarak kullandığımız gıda ve malzemelerin helal sertifikalı olanları getirip vatandaşlarımıza tanıtmayı okul olarak hedefledik."  dedi

Aslan, "Bu kermesimizde hem helal yaşam hem de bir sevabı da olsun diye okulumuzun desteklediği İHH'nın yetimleri var. Bu kermesten elde edilecek gelirlerin tamamını da oraya aktaracağız İnşallah. Kermesimiz sadece bir gün için geçerli eğitimcilerimiz katılım gösteriyor. Ürünleri alırken en azından helal ürünler konusunda da bilinçlenmiş oluyorlar." diye konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir