• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Ebu Merzuk`tan Abbas`a yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas'ın Gazze Şeridi'nde toprağın üstünde Filistin Yönetimi'nin ve altında Hamas'ın hakim olmasını teklif ettiği yönündeki iddiasının asılsız olduğunu belirtti.

Ebu Merzuk, bugün (2 Mayıs Çarşamba) öğleden sonra sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında yaptığı açıklamada, "Toprağın üstünün kendisine ve altının bize ait olacağı konusunu Ebu Mazin bilmiyorum nereden çıkardı?" dedi.

Hamas'ın hiçbir zaman ve hiçbir şartta böyle bir önerisi olmadığını kaydeden Ebu Merzuk, imzalanan uzlaşı anlaşmalarının tümüyle uygulanması çağrısında bulundu.

Ebu Merzuk, direniş projesinin toprağın altında ve üstünde, Batı Yaka'da ve Gazze Şeridi'nde, Filistin'in tamamında korunmasını istedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah'ta düzenlenen Filistin Ulusal Konseyi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada birkaç kez Hamas'ın Gazze Şeridi'nin altının kendisine bırakılmasını ve üstünün Filistin Yönetimi tarafından yönetilmesini önerdiğini, Filistin Yönetimi'nin ise bu öneriyi reddettiğini öne sürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir