• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
57 ülkeden öğrenciler TÜBİTAK Bilim Fuarı`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İSTANBUL

Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bayram Kefeli, okuldaki TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na ilişkin, "57 ülkeden öğrencilerimiz burada eğitim alıyor. Bu öğrencilerimizin hepsinin emeği var. Sadece bu ülkelere değil bütün dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

57 ÜLKEDEN ÖĞRENCİLERİMİZ BURADA EĞİTİM ALIYOR

Kefeli, okulda düzenledikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışında, öğrencilerin projelerini değerlendirdi.

Serginin özelde imam hatiplere, genelde ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Kefeli,

"Burada öğrencilerimizin aylarca verdikleri emeklerin sonuçları görülecek. Burada TÜBİTAK 4006 onaylı 25 projemiz var. Fizik, matematik, tarih, coğrafya  ve meslek dersleri gibi bütün alanlardan projelerimiz var. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 57 ülkeden öğrencilerimiz burada eğitim alıyor. Bu öğrencilerimizin hepsinin emeği var. Sadece bu ülkelere değil bütün dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Fatih İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rafet Fener ise kendi ilçelerindeki bir okulun bu tür projelerde yer almasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

ÖĞRENCİLER SADECE RUH BİLİMİNE DEĞİL, FEN BİLİMLERİNE DE DEĞER VERİYOR

Türkiye'nin en güzel okullarından birinde bulunduklarını dile getiren Fener, "Çok özel bir okul. Bunu bize kazandıran büyüklerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Farklı coğrafyalardan yüzlerce öğrencimiz var. Öğrencilerimizin sadece ruh bilimine değil, fen bilimlerine de ne kadar değer verdiğini birazdan göreceğiz. Sergiyi tertipleyenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum." değerlendirmelerinde bulundu.

YETİM BAHÇESİ

Öte yandan öğrenciler okul etrafında oluşturdukları alanlarda "Yetim Bahçesi" kurarak, tarım yapmaya devam ediyor. Öğrenciler damla sulama sistemiyle düzenledikleri bahçelerde çilek, havuç gibi ürünler yetiştirerek, yakında Çarşamba Semt Pazarı'nda vatandaşların ilgisine sunuyor. Okul Müdürü Kefeli, öğrencilerin pazarda 700 liraya yakın gelir elde ettiklerini belirterek, paranın Afrika'daki yetimlere gönderildiğini ve Yetim Bahçesi uygulamasının devam edeceğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir