• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da tarihi kale, esrar ve alkol içicilerinin mekânı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk (Hezo) ilçesinde çevre düzenlemesi yapılan ve söz de koruma altına alınan Tarihi Hezo Kalesi'nin güneyinde kalan mağaralar esrar ve alkol kullanıcılarının mekânı haline geldi.

Madde bağımlıları ve alkol içicilerinin yanı sıra fuhuş mekânı olarak da kullanılan kale mağaraları çöplükten de geçilmiyor.

Mağaralarda temizliğin yapılmaması, bu tarihi mekanların fuhuş, uyuşturucu ve alkol mekanları haline getirilmelerine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililere tarafından herhangi bir önlem alınmamasını ise tarihe saygısızlık olarak değerlendirdiler.

Kalenin çevre düzenlemesi yapıldığı bekçi bırakıldığını söyleyen Kozluklular, "Buna rağmen kale mağaraları sahipsiz bırakıldı. Kale madde bağımlılarına değil turizme kazandırılmalıydı." tespitinde bulundular.

"Mağaralar çöplükten geçilmiyor ve herhangi bir bakım yok"

Yetkililerin duruma karşı vurdumduymaz davrandığını ve görmezden geldiklerini belirten ilçe sakinleri, "Yerel yöneticilerin ilgisizliği yüzünden kalenin arka kısmında bulunan mağaralar çöplükten geçilmiyor. Herhangi bir bakım yok. Mağaralarda alkol ve esrar kovaları bulunduğuna göre burası esrar ve alkol içicilerinin mekânı haline gelmiş. Kale ziyaretçilere açılmış ancak kalenin arka kısmına mağaraları görmeye giden ziyaretçiler kimi zaman esrar ve alkol içicileriyle karşılaşıyor ve tedirgin oluyor. 'Keşke buraya inmeseydik' diyor. Çünkü mağaralar çöplükten geçilmiyor ve herhangi bir bakım yok. Kalenin çevre düzenlemesiyle birlikte kaleye olan ilgi arttı. Ailece gelenler oluyor fakat böylesi kirli bir görüntüyle karşılaşınca varın siz düşünün. Ayrıca bu mağaraların fuhuş için kullanılmasının önüne geçilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu mağaraların bakımdan geçirilerek kaleye kazandırılmasını ve böylesi kirli işler için kullanılmamasını istiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdiler. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir