• DOLAR 32.505
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2501.309
  • ...
İHL öğrencileri ilçedeki mezarlıkları temizledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri, Karşıyaka Mahallesi mezarlığında görüntü kirliliği ve pis kokulara sebep olan çöpleri temizledi.

Sosyal farkındalık projesi kapsamında oluşturulan etkinlik ile ilçedeki tüm mezarlıkların temizleneceği belirtildi.

Yapılan mezar temizliği çalışmalarına katılan Okul müdürü Zahir Kocaman ve Kulüp Başkanı, Matematik öğretmeni Murat Şahin ile öğrenciler, gayelerinin Allah rızası olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Murat Şahin, Değerler Eğitimi Kulübü olarak örneklik teşkil edecek etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, "Bugün şehir mezarlığımız da çevre temizliğini yaptık. Etkinliklerimiz ile çevremizde toplum için önemli olan değerlere dikkat çekmek istiyoruz. İnşallah yaptığımız şeylerin karşılığını manevi olarak alacağımızı umuyoruz. Yapacağımız bütün çalışmalarda bize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz."  ifadelerini kullandı

Okul olarak yaptıkları projelerden bir tanesini dışarıya yansıtmak istediklerini belirten öğrenci Kerem Kaplanaduran, "Değerler Eğitimi Kulübü olarak Karşıyaka mahallesinde bulunan mezarlığa geldik. O mezarlığın görüntü kirliliğini fark ettik. Okul müdürümüz, kulüp başkanımız ve öğrenci arkadaşlarımızla beraber mezarlığı temizlemek için buraya geldik. Biz bunu Allah rızası için yaptık, inşallah kabul olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İlçedeki tüm mezarlıkları temizleyeceklerini ifade eden İbrahim Unaç ise, şöyle konuştu:

"Biz Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak okul müdürümüz Zahir Kocaman ve öğretmenlerimiz ile Karşıyaka mahallesindeki mezarlığı temizliyoruz. İnşallah çevremize örnek oluruz. Biz Değerler Eğitimi Kulübündeki öğrenciler olarak bir araya geldik. İnşallah Silopi'deki tüm mezarlıkları da temizleyeceğiz." (Ahmet Uçar - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir