• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
28 küçükbaş hayvan telef oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da merkez Hıdır Baba köyüne bağlı Gürdal mezrasında etkili olan sağanak yağış nedeniyle sele kapılan 85 küçükbaş hayvandan 28'i telef oldu.

Sağanak yağış merkeze bağlı Hıdır Baba köyü Gürdal mezrasında saat 13.00 sıralarında etkili oldu. Yağış nedeniyle tarım arazileri ve tarımda kullanılan bir adet biçerdöver zarar gördü.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan köprü ağzının yanlış yapıldığını öne süren Halil Dal, "Ben geçen sene yapıldığı zaman müdahale ettim. Dedim ki 'Bu geçidin ağzını yanlış veriyorsunuz. Bu su direk bahçenin içine giriyor. Bunu aşağıya verin, bir de duvar çekin.' 'Biz hallederiz.' dediler. İşte bugün az kaldı hepimiz selin dibinde kalacaktık. Şimdi 25 bin TL zararım var benim." dedi.

Gürdal mezrası sakinlerinden Mehmet Gürbüz ise etkili olan selin, abisinin ahırındaki orta bölmeyi yıktığını ve ahırdaki 85 küçükbaş hayvanın sele kapıldığını belirterek, "25 tanesi kayboldu, öbürleri komşular ve AFAD ekiplerince kurtarıldı. Yemlikler tamamen sele kapılarak kayboldu. 22'si kuzu 6'sı koyun olmak üzere 28 küçükbaş hayvan telef oldu. Toplamda yaklaşık olarak 30 bin TL zararımız var." şeklinde konuştu.

Selden bir hanenin de etkilendiğini ifade eden Gürbüz, amcası oğlu Halil Dal'ın da bahçe duvarının, selin şiddetinden dolayı yıkıldığını ve biçerdöver aracının da zarar gördüğünü ifade etti. (Emrullah Yıldız-İLKHA) 



































Bu haberler de ilginizi çekebilir