• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mardin`de sağanak etkili oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'de saat 15.30 sıralarında aniden bastıran sağanak nedeniyle çok sayıda iş yerini su basarken, bazı esnaf ve vatandaşlar oluşan gölet nedeniyle olduğu yerde mahsur kaldı.

Yarım saat etkili olan sağanak nedeniyle rögarlardan taşan yağmur suyu caddeleri adeta göle çevirdi. Sağanak yağış okul çıkışına denk gelince öğrenciler, sürücüler ve yayalar da zor anlar yaşadı. Mahsur kalan bazı öğrenci ve vatandaşlar ise oluşan göletlerin içine girerek karşı tarafa geçti.

Çarşı merkezinde bulunan Gülçe İş Merkezindeki esnafın, iş yerlerin önünde oluşan su birikintisinden dolayı mahsur kaldıkları görüldü. Bazı esnaf, suyu kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalışsa da bir sonuç alamadılar.

12 yıldır burada esnaflık yaptığını ve her şiddetli yağışta altyapı yetersizliğinden dolayı aynı sıkıntı ve çileyi çekmek zorunda kaldırıldıklarını belirten Resul Kasaç, yetkililere seslenerek bir an önce altyapı sorununun halledilmesi gerektiğini söyledi.

Kasaç, "Halimizi görüyorsunuz. En büyük sorunumuz yeraltı kanalizasyon sorunudur. Özellikle bu mevsimde her şiddetli yağışta burada 50'ye yakın esnaf mağdur oluyoruz. Kanalizasyon şebekesi yaklaşık 50 yıl önce yapılmış. Şimdiye kadar belediyeye gelen yöneticiler bir çare bulamadılar. Yağan yağmur Allah'ın rahmeti; bunda şüphemiz yok ama bir çözüm bulunması gerekir. Şehir gittikçe büyüyor altyapı kaldıramayacak kapasitede. Beklentimiz şu anki mevcut yönetimindendir." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir