• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
Şeyh Halid'i anma etkinliği için hazırlıklar tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Beşiri ilçesi örmegöze köyü Kanireva mezrasında türbesi bulunan Şeyh Halid'i anma etkinlikleri, her yıl mayıs ayının son haftasında geniş ziyaretçi akınıyla yapılıyor.

Batman'a 8 kilometre uzaklıkta bulunan ziyaret alanında hummalı bir çalışmanın yapıldığı görülürken, her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akını bekleniyor.

"Şeyh Halid'i Anma ve Aş Dökme Etkinlikleri"nin hazırlıkları ile ilgili basına açıklamalarda bulunan Şeyh Selman Bağdu, etkinlikler için hazırlıkların bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Yüzlerce çadır kurulduğunu ve kurulmaya da devam ettiğini aktaran Bağdu, anma etkinliğinin başlayacağı Cumartesi gününe kadar tüm hazırlıklarını bitireceklerini belirtti.

Bağdu, "Ata ve dede yadigârımız olan aş dökme ve anma etkinliklerinin bu seneki gününü tertip ediyoruz. Hazırlıklarımız yavaş yavaş bitti ve misafirlerimizi ağırlayacağız. Değişik dillerden, yörelerden ve dinlerden misafirlere ev sahipliğini yaptığımız Şey Halid Türbesinde misafirleri güzel bir şekilde ağırlayacağız. Etkinliğimize bu sene de çok fazla katılım bekliyoruz. Yaklaşık 6 bin çadır kuruldu, kurulmaya devam ediyor. Her sene 30-35 bin civarında bir misafir bekliyoruz. Alan çalışmalarımıza önem verdiğimiz için bu sene Türkiye'nin dört bir yanından daha fazla misafir bekliyoruz. Almanya, Belçika, Suudi Arabistan'dan da çok sayıda mensuplarımız gelecektir. Gelen misafirlere burada ağaç diktireceğiz. İnşallah ağaç sevgisi bize kardeşlik, dayanışma sevgisi olarak geri dönecektir." dedi.

Anma programının 5 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30'da başlayacağını ve Pazar günü öğleden sonra biteceğini söyleyen Bağdu, misafirlerin bir gece konaklayacağını kaydetti. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir