• DOLAR 32.56
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.08
  • ...
Kan Davalarına Son Verilsin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde önceki gün 1 kişinin ölümü 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan aşiret çatışmasından sonra yeniden kan dökülmesine engel olmak isteyen STK'lar basın açıklaması yaptı.

 

Cuma namazı çıkışı Göl Camii ününde yapılan basın açıklamasını VİSTOP adına Alaatin Milli okudu.

 

"Bir İnsanı Öldürmek Tüm İnsanlığı Öldürmek Gibidir"
Şanlıurfa'da her aşiretten, her ırktan, her renkten, her bölgeden ve her kesimden insanların yaşadığını ifade eden Milli,kimsenin kimseden üstün olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Herkesin anne babası evladı ve yakını vardır. Hiç kimse uzaydan gelmemiş, yerden bitmemiştir. Ve hiç kimse bu topraklarda sonsuza kadar da yaşayacak değildir. Her insan değerlidir. Allah insanları tüm canlılardan üstün yaratmıştır. Dolayısıyla bir insanı yaşatmak tüm insanları yaşatmaktır, bir insanı öldürmek te tüm insanlığı öldürmek gibidir."

 

Aşiretimiz, Paramız, Pulumuz… Bizi Zulüm Yapmaya İtemez
"Yıllardan beri bu bölgede basit sebeplerden dolayı aşiretler birbirine girmekte ve masum insanların kanı dökülmektedir." diyen Milli, "Sizler bunu rabbul âlemine izah edemezsiniz. Sizler bunu yeni nesillere izah edemezsiniz. Sizler bunu çocuklarınıza anlatamazsınız. Sizler zulmün yanında yer alamazsınız.

 

Bizler bu şehirde selamet içinde yaşayıp, rahat etmek istiyorsak, mutlu huzurlu ve çocuklarımızla güven içinde olmak istiyorsak, önce kendimiz bu güven ve huzuru sağlamak zorundayız.

 

Bizim aşiretimiz, bizim çokluğumuz, paramız pulumuz, bizi zülüm yapmaya itemez. Buna hiç kimsenin hakkı da yoktur."dedi.

 

Milli, açıklamalarını şöyle sürdürdü : "Viranşehir'in cömert ve yardımsever insanları; size ne oluyor ki, zalimlikten yana tavır alıyorsunuz? Size ne oluyor ki, haklığın yanında duruyorsunuz? Size ne oluyor ki, Kötülüğe karşı susuyorsunuz? Aşiretiniz yanlış yapsa da mı yanında yer alırsız?
Hayır..hayır... Sizler yanlış yoldasınız.

 

Bizler! genç nesil olarak; sizlere şu çağrıda bulunuyoruz:
Viranşehir toprakları üzerinde yaşayan, havasını soluyan, suyunu içen, toprağını işleyen ve çeşitli nimetlerinden faydalanan herkes… Evet! Tüm aşireti olanlar ve olmayanlar, az olanlar ve çok olanlar, güçlü olanlar ve zayıf olanlar bu memleketin ortak sahipleridir. Burada yaşanacak herhangi bir olumsuzluk hepimize zarar verir. Öyleyse gelin bu kan davalarına son verelim, gelin herkes kendisine ve gençlerine sahip çıksın.

"Merhamet Edelim Ki Allah da Bize Merhamet Etsin!"

Hata yapan büyük aşiretin oğlu da olsa onu ikaz edelim. Zengin de olsa, aşireti de olsa uyaralım, ikaz edelim, biz; "bana ne" diyemeyiz. Bana ne dediğimiz için başımıza belalar, musibetler geliyor. Bizler birbirimize merhamet etmediğimiz için Allah Göklerden yağmur yağdırmıyor. Fakirlerimize, yetimlerimize, düşkünlerimize yardım etmediğimiz için Allah bize rahmetini indirmiyor. Birbirimize merhamet edelim ki, Allah ta bize merhamet etsin.

 

Gelin iyiliklerde birbirimize yardım edelim ve kötülükleri yardımlaşarak bertaraf edelim.

 

Bizler Tüm aşiret büyüklerini sorumluluk almaya davet ediyoruz. Tüm kanaat önderlerini sorumluluk almaya davet ediyoruz. Tüm hocaları ve âlimleri sorumluluk almaya davet ediyoruz. Tüm siyasi partileri sorumluluk almaya davet ediyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarını sorumluluk almaya davet ediyoruz. Ve vicdan sahibi tüm insanlarımızı sorumluluk almaya davet ediyoruz.
Rahmet peygamberi a.s şöyle buyuruyor; Her insan çobandır ve her insan sürüsünden mesuldür.

 

Gelin Mesuliyetimizin Farkında Olalım!
Öyleyse; Zulme, dur demeye var mısınız? Kan davasına dur demeye var mısınız? Husumete dur demeye var mısınız? Kötülüğe, dur demeye var mısınız? Birbirimizle yardımlaşmaya var mısınız? Birbirimize merhamet etmeye var mısınız? Bu şehir hepimizindir demeye var mısınız? İnsanlara yardımı ve faydası dokunan hayırlıdır demeye var mısınız? İnsan kanının ve insanlığın 50-100 liradan daha değerli olduğunu haykırmaya var mısın?"
(Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir