• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
"Foto Maraton Mardin" yarışması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde kentin tarihsel, kültürel, doğal ve turistik yönlerinin ön plana çıkarılması adına düzenlenen "Foto Maraton Mardin" yarışması başladı.

Profesyonel ve amatör fotoğrafçıların katıldığı fotoğraf yarışması 4 gün sürecek. Kente gelen fotoğrafçılar, kayıt yaptırdıktan sonra tarihi kenti fotoğraflamak için tarihi mekânlara geçtiler.

6 Mayıs'a kadar devam edecek olan yarışmanın sonuçları 7 Mayıs'ta açıklanacak.

Yarışma dolayısıyla 10 adet 2 bin TL eş değer ödül verilecek. Ayıca, Mardin Valiliği özel ödülü, Mardin Büyükşehir Belediyesi özel ödülü, seçici kurul özel ödülü ve Muhammed Fatih Safitürk özel ödülü bin TL olacak. 10 kişiye mansiyon ödülü olarak 750 TL ve 50 kişiye ise sergileme ödülü olarak 250 TL verilecek.

Açılış töreninde konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, fotoğraf yarışmasının, şehrin tanıtımına katkı sunacağını belirtti.

Yaman, "Maksadımız, bir dünya şehri olan Mardin'i daha da iyi tanıtmak, fotoğraf sanatçılarının gözüyle tanıtmaktır. Şu an kentteki otellerde bulunan 6 bin 500 yatak tamamen dolu. Çarşılarımız, tarihi mekânlarımız gelen misafirlerimiz tarafından dolu. Ben sizin aracılığınızla yarışmaya katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki senelerde artarak devam edecek." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir