• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
DSP`nin iddialarına HÜDA PAR`dan gönderme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe'nin HÜDA PAR'ı hedef alan iddialarına ilişkin "DSP gibi bir partinin ihtiyacı olduğunu bilseydik onlara da yardımcı olurduk" dedi.

YSK'nın "HÜDA PAR'ın seçime parti olarak girebileceği" yönündeki kararını "skandal" olarak değerlendiren Karakülçe'ye tepki gösteren Çoban, Twitter hesabı üzerinden şu ifadeleri paylaştı:

"YSK birçok partinin seçime girmesini engellemek için içtihat değiştirdi. Biz tedbirimizi aldık, ilçe kongrelerini tamamladık. Seçime katılma hakkını aldık. DSP gibi bir partinin ihtiyacı olduğunu bilseydik onlara da yardımcı olurduk."

 Karakülçe, HÜDA PAR'ın kurultay delegelerini herhangi bir ilçe ve il kongresi ile seçmemesine rağmen seçime girebildiğini iddia ederek  "HÜDA PAR vakası, ciddi bir skandaldır" ifadelerini kullanmıştı.

Hatırlanacağı üzere HÜDA PAR il-ilçe kongrelerini yaptığı halde YSK'nın açıkladığı "seçime girebilecek partiler" arasında isminin olmamasına itiraz etmişti. HÜDA PAR'ın itirazını değerlendiren YSK verdiği ikinci bir kararla HÜDA PAR'ın seçime girme hakkını iade etmişti. (Ramazan Casuk-İLKHA)

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir