• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
"Kudüs İslam`ın aynasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde bulunan Gençlik Merkezi tarafından seminerler verilmeye devam ediyor.

Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, 'Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs' seminerlerini vermeye başladıklarını söyledi.

Seminerlerin büyük ilgi gördüğünü belirten Baran, "Gençlerimizin bilgi ve kültürel altyapılarını sağlam temeller üzerine inşa etmiş bir kuşak olmaları ve geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlanmalarını sağlamaları için çabalıyoruz. Bölgemizin başta İslam medeniyetleri olmak üzere dünya medeniyetleri açısından önemi konusunda farkındalık oluşturmak, inanç, siyaset, kültür ve tarih açısından öne çıkan öğeleri gençlerle yerinde paylaşmak amacıyla 'Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs' projesi kapsamında Gençlik Merkezimiz tarafından, gençlerin bulunduğu yerlerde, okullarda gençlere medeniyetimizde Kudüs'ün önemi anlatılmaktadır." dedi.

"Kudüs; İslam'ın aynasıdır" diyen Baran, "Kudüs tarihte birçok kere el değiştirmiş. Uzun süre Müslümanların kendisine hizmette bulunduğu bir dönem yaşasa da bugün hak ettiği değerden yine mahrum olup layık olduğu yönetim altında değildir. Hatta adeta esir ve esaret dönemi yaşamaktadır. Hatırasında ve köklerinde biz inananlar için derin izler bırakan yerler olarak mahzun ve mağdur parçamız, son dinin mensuplarından ilgi ve alaka beklemektedir. Peygamberimiz, 'Beytu'l-Makdis'e gidiniz, eğer gidemez ve içinde namaz kılamasanız kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderiniz.' ifadesi, daha o mekânlar fetih edilmeden söylenmiş anlam yüklü bir mesajdır. Başta Hazreti İbrahim ve ailesi olmak üzere Hazreti Zekeriya ve Hazreti Davut gibi nice Peygamberin metfun olduğu bu kutsal ve mübarek mekân, ümmetin ortak değeri Kudüs ve Mescid-i Aksa bizlerden ilgi, alaka ve teveccüh beklemektedir." diye konuştu.

Konuşmasında Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğuna işaret eden Baran ayrıca, bu tür etkinlik ve faaliyetlerinin devam edeceğini kaydetti. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir