• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Umre Parasını Çaldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl merkez Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Sokağında bulunan Varan apartmanında bir daireye giren hırsızlar umre için hazırlık yapan bir bayanın parasını çaldılar.

 

Mahmut Altunbay'a ait eve giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler 10 bin TL değerinde para ve ziynet eşyası alarak kayıplara karıştı.

 

Hırsızlık olayına tepki gösteren Mahmut Altunbay, "Eşimin umre işlemlerini yapmak için öğlen vakti evden çıktım. İşim bittikten sonra, dışarıda ikindi namazını camide kılarak eve döndüm. Kapıyı açmak için anahtarı yuvasına taktığımda kilit yuvası yere düştü. Eve girdiğimde ne göreyim bütün ev dağıtılmış bir durumdaydı.Evde para ve eşime ait ziynet eşyası adına ne varsa hepsini almışlar." dedi.

 

Hırsızların evdeki kitaplarla birlikte Kur'anı Kerim'i de yere attıklarını ifade eden Altunbay, "Yüce kitabımız Kuran-ı Kerime de saygısızlık yaparak onu dahi yerlere atan bu canavarlardan her şey beklenir. Daha sonra öğrendiğime göre aynı gün çevremizde 4 ayrı eve girmişler şaşılacak bir hal gündüz ortası Bingöl çarşı merkezinde bunlar oluyorsa halimiz ve gidişatımız çok kötü… Toplumun akibeti iyi görünmüyor, herkes uyuyor bu olan olayların tek sebebi toplumda gittikçe azalan maneviyetsizlik ve islamdan uzaklaşmadır." İfadelerini kullandı.

 

Mahmut Altunbay'ın eşi Ayşe Altunbay'da yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: "Ben yemedim içmedim umre için birikim yaptım. Her şeyi alıp götürmüşler Bingöl avuç kadar bir yer bunlar nasıl oluyor bir anlam veremedim."
Polisin olaylarla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. (Nihat Kanat- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir