• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
İstanbul`da Mutlaka Gezilmesi Gereken 7 Yer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enes Çetin / Doğruhaber

İstanbul içinde birçok tarihi ve doğal mekânları barındırıyor. Eğer bir gün yolunuz İstanbul`a düşerse ya da zaten İstanbul`daysanız muhakkak gidip görmeniz gereken yerlerden birkaçını sizin için derledik. Şunu da belirtelim bunların dışında yazmadığımız birçok mekân var. İnşallah başka bir çalışmamızda onlara değiniriz.

1) Vialand

Türkiye`de inşa edilmiş ilk temalı parktır. Aileniz ve arkadaşlarınızla eğlenebileceğiniz bir eğlence merkezi. Çocuklarınızın şen kahkahaları sizleri de mutlu edecek.

2) Emirgan Korusu

Emirgan Parkı, Boğaz`ın antikiteden gelen büyük ağaç varlığının günümüze kalmış zengin parçalarından biridir. 17.yy, da IV. Murat`ın Revan Seferi sırasında, Revan Kalesi kumandanı olan Emir Mirgünoğlu, kalenin fethinden sonra affedilerek Emirgan`da oturmasına müsâade edilmişti. Bugün Emirgan adı buradan gelmektedir. Emirgan korusu tefekkürü doruklara çıkaracak bir mekan. Alın Kur`an`ınızı, oturup bir köşeye, okuyup tefekkür edin. Allah`ın sanatlarına şahit olun, eşsiz sanatını izleyin.

3) Yerebatan Sarnıcı

İstanbul`un görkemli tarihsel yapılarından, Ayasofya`nın güneybatısında bulunan Bazilika Sarnıcı`dır. Bizans imparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir. Sarnıcın bulunduğu yerde daha önce bir Bazilika bulunduğundan, Bazilika Sarnıcı olarak da anılır. Tarihî oluk oluk hissetmek isteyenler, Yerebatan Sarnıcı sizi bekliyor…

4) Büyükada

Prens adalarının en büyüğü ve en çok ziyaret edileni Büyükada`nın tarihi Antik Dönem`e kadar uzanmaktadır. Antik dönemde Demonisia, Halkın Adaları olarak anılan Prens Adaları hakkında ilk bilgiler 1930 yılında Karacabey mevkiindeki Rum Ortodoks mezarlığı yakınında bulunan ve Büyük İskender`in babası Makedonya kralı II. Filip`e ait altın sikkeleri içeren Büyükada Definesi ile elde edilmiştir. Ayrıca doğal güzelliğiyle içinize huzurun nakış nakış işlendiğini hissedeceksiniz. “Rabbimiz ne güzellikler bahşetmiş!” demekten kendinizi alamayacaksınız.

5) İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum, şehrin Avrupa Yakası`nda Bakırköy ilçesi Şenlikköy mahallesi sınırları içinde bulunan bir rekreasyon alanı. Çocuklarınızı denizdeki canlılarla tanıştırma vakti geldi sanki? Aynı zamanda size de bu canlılar dünyası iyi gelecek. Bir canlıyı sayamayacak kadar farklı çeşitte yaratan Rabbinizin sanatlarını gördükçe hayretler içinde kalacaksınız.

6) Ahi Çelebi Camii

Hazreti Peygamber`in maneviyatta sabah namazını kıldığı ve kıldırdığı cami olarak da bilinen ve Yemiş İskelesi`nde 1539 ve 1653`te çıkan yangınlarda kullanılamaz hale gelen Ahi Çelebi Camisi, ikinci yangından sonra Mimar Sinan tarafından tamir edildi. 1894 depreminde de zarar gören ve onarım geçiren cami, Evliya Çelebi`nin ünlü seyahat rüyasını gördüğü cami olarak biliniyor. Caminin havasını soluduğunuzda maneviyata bürünmemek neredeyse imkânsız.

7) Ayasofya

Ayasofya, İstanbul`da tarihî bir müze olarak kaldı. Ayasofya Camii, İstanbul`un İslam`a kavuşmasının, fethin sembolüdür. Karşısına geçip baktığında ecdadınla yüzleşmeye hazır ol.

Bu haberler de ilginizi çekebilir