• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, siyasi partilerce veya seçmenler tarafından aday gösterilecek isimler için başvuru süreci başladı.

100 bin imza ile oy pusulasında yer almak isteyen adayların, 2 Mayıs Çarşamba günü saat 17'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmaları gerekiyor. 4-9 Mayıs tarihleri arasında da 100 bin imza toplama süreci başlayacak.

100 bin imza ile aday olacak isimlerin, 131 bin lira ödemesi gerekiyor. Adaylar 100 bin imzayı toplayabilirse, bu parayı geri alabilecek. Eğer yeterli imza toplanamazsa ya da adaylıktan çekilme durumu olursa, para iade edilmeyecek.

Siyasi partilerce gösterilecek cumhurbaşkanı adayları 5 Mayıs'a kadar, seçmenler tarafından gösterilecek cumhurbaşkanı adayları da 2 Mayıs'a kadar mal bildiriminde bulunacak

Cumhurbaşkanı geçici aday listesi, 10 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak ve itiraz süresi başlayacak. Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılacak itirazlar 12 Mayıs'ta YSK'ca karara bağlanacak.

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 13 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak. Cumhurbaşkanı seçim propaganda dönemi başlayacak.

Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için 14 Mayıs'ta YSK'da kura çekilecek. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir