• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...

Diyarbakır'da Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu (OSBÜK) Güneydoğu Anadolu bölge toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde faaliyet gösteren firmaların nitelikli personel bulmakta sorun yaşadığını belirtti. Çelik, varlık sebeplerinin, bölgeye, ülkeye, insanlara nasıl katkı sağlayacaklarını, insanların huzura, refaha kalkınmasına ve gelişmesine biraz daha fazla nasıl destek olacaklarının arayışı içerisinde olduklarını söyledi.

Çelik, "Sanayi üretimi bir ülke için olmazsa olmaz. Cumhuriyet devrine baktığımızda sanayileşme hamleleri 30'lu yıllarda başlamış temel ihtiyaçlara dönük gelişmiş. Ama artık ülkemizin bu kadar çok sanayileşme boyutu büyüdü ki, biz bulunduğumuz noktada teknolojikler üretim kademelerine baktığımız zaman artık yüksel teknoloji diye ısrarla altını çizip odak sektörler görüyoruz. Daha iyi üretim daha pahalı üretim fazla para getirecek üretim faaliyetlerini arıyoruz. O yüzden de bugün ki OSBÜK'ün toplantısı esasına üretimle beraber kalitesini sürdürülebilir rekabeti ortaya koyan, bunların hangi sorunları varsa onlara aşmaya çalışan bir faaliyetin arayışının kendisi olacaktır. Burada ne sorunumuz varsa onları çözmek, insanlara ülkeye ne kadar fayda sağlanacaksa onları sağlamaktır. " dedi.

İstihdamla ilgili birçok sorun dinlediklerini belirten Çelik, "Nitelikli eleman zor buluyoruz. Şunu görüyoruz Türkiye'nin her yerinde Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde faaliyet gösteren firmaların nitelikli personel bulmakta sorunu var." ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye büyük bir geleceğe doğru emin ve kararlı adımlarla yürüdüğünü belirtti.

Güzeloğlu, "2017'yi geride bırakan Türkiye dünya çapında bir başarının büyümenin ve büyümede rekor kıran bir ülke olmanın gururunu haklı olarak yaşıyor. İçte ve dışta yaşanan tüm belirsizlikler, ihanetler ve terör örgütüne dayalı işbirlikçiler karşısında bu büyük devlet ve millet cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde kararlılıkla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru her gün daha gelişen ve daha güçlü ve kalkınan bir ülke olarak yol alıyor.  Birileri Türkiye'nin geçen yılki büyümesini konjonktürel ve belli mesleklerle istihdam edilen sektörler üzerinde yorumladı hayır, çok açık olarak yüzde 7,4 rekor dünya büyümesinin taşıyıcı gücü bilişim ve bilgi teknolojileridir. İletişim sektörüdür. Bu gelişmeler bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." şeklinde konuştu.

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü şunları ifade etti: "OSB'lerimiz bu bölgede bir milyona yakın insana dolaylı olarak iş sağlıyor. Özellikle bu bölgemizde OSB'lerimizin doluluk oranının yüksek olmadığını biliyoruz. Yatırımcılarımıza OSB'lerimizde bu yapılaşma oranın hızla artırmamız gerektiğini ifade ediyoruz. Bunun artması için yatırım lazım. Devletimiz bu bölgeye desteğini vermeye çalışıyor. 'Yeter ki yatırım yapın biz yanınızdayız' diyor. Peki, başka ne lazım daha fazla huzur ve güven lazım. Yatırım en çok huzur ve güveni ister. Huzurun olduğu yerde ticarette zenginlikte vardır.  İki gündür Diyarbakır'dayız uzun yılardır özlenen huzur ortamının sağlandığını büyük bir memnuniyetle yaşadık ve gördük." (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)