• DOLAR 32.554
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2425.685
  • ...

Bingöl'de Arıcılar Birliği 5'nci Olağan Kongresi Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Kongre; M Ali Berdibek ve Mehmet Can Üzer arasında gerçekleşen seçime üyeler tarafından kullanılan 393 oyunun, 219'nunu alan Üzer, yeniden Bingöl Arıcılar Birliği Başkanlığına seçilirken, M Ali Berdibek ise 170 oy kaldı.  

Yeniden Arıcılar Birliği Başkanlığına seçilen Mehmet Can Üzer, yaptığı teşekkür konuşmasında, Arıcılar Birliği olarak, gelecekte en önemli hedeflerinin Bingöl balını markalaştırmak olduğunu belirtti.

Bingöl'de yüzlerce insanın arıcılık mesleğiyle uğraşıyla ekmek kazandığını ifade eden Üzer, "Bingöl balının meşhur olduğu herkes tarafından bilinmektedir. 2017 yılında Bingöl Balı, 120 ülkeden 600 yarışmacının katıldığı 45. Apimondia arıcılık kongresinde Karma Çiçek (Yayla) balı kategorisinde dünya 2'ncisi olmuştu. Bundan sonraki çalışmalarımızda Bingöl balını yurtiçi ve yurt dışında tanıtmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Bingöl balını markalaştırıp daha iyi yerlere getirmektir." dedi.

"Yeni yönetimle özverili bir şekilde atılım sağlayacak yeni projelerle hizmetlerimize devam edeceğiz"

Üzer şunları söyledi: "Gerçekleşen olağan kongrede Bingöl ili Arı Yetiştiricileri Birliği mevcut başkanı olarak ve başkan adayı Mehmet Ali Berdibek daha iyi hizmet ve projeleri gerçekleştirmek için bu göreve talip olduk. Genel kurul seçimlerine katılan tüm üyelerin özgür iradeleriyle katıldıkları seçim, anlayış ve hoşgörünün hakim olduğu bir ortamda gerçekleşti. Seçimler sonucunda netice itibariyle üyelerimizin çoğunluğu tercihlerini tekrardan ben ve ekibimden yana kullandılar. Bize ve hizmetlerimize güvendikleri için tekrardan bu onurlu göreve layık gördüler. Bana ve yeni yönetimime oy veren, vermeyen ve katılamayan tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler. Bin 200 üyeden oluşan Bingöl ili Ari Yetiştiricileri Birliği ailesi olarak bir önceki dönemde yaptığımız gibi hiçbir üyemizi ötekileştirmeden, ihmal etmeden yeni yönetimle beraber daha dinamik, daha özverili bir şekilde atılım sağlayacak yeni projelerle hizmetlerimize devam edeceğiz."  

Üzer, "Son olarak arıcılarımız için ciddi sorun teşkil eden ürün pazarlama ve yayla konaklama gibi önemli sorunlar bulunmaktadır. Bu iki temel sorun için ben ve yeni yönetimim var gücümüzle sizlerin desteğiyle üstesinden geleceğiz. Tüm arıcılarımızın yeni sezonu bereketli ve bol kazançlı bir şekilde geçirmelerini temenni ederim. Tekrardan bu kongrede emeği geçen ve bizi tekrardan bu göreve layık gören herkese ve tüm üyelerimize sonsuz teşekkürü bir borç bilirim." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)