• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
"Mewlid programları sayesinde gençler Peygamberini tanıdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'de "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan alim, siyasi parti temsilcisi ve vatandaşlar düzenlenen etkinliklerin gençlere Hazreti Muhammed'i tanıttığını söylediler.  

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörü tarafından düzenlenen Mewlid etkinliğine katılan Bingöllüler, duygularını İLKHA'ya anlattılar.

Mewlid etkinliğinde duygularını paylaşan İtthadul Ulema Üyesi ve Bingöl'ün tanınan âlimlerinden Molla Sahip Korkutata, "Yıllardır yapılan etkinliklerden dolayı bu millet Peygamberini tanıdı, biz şahidiz gerçekten burada Peygamber anlatılıyor.  Bu tür etkinlikler vesilesiyle gençlik hakikaten, Peygamberi tanımaya başladı. Bu platform Hazreti Muhammed'i meydana taşıdı. Onun yaşayışı sünneti artık gençlerimiz tarafından örnek alınıyor. Öyle görünüyor ki bu gençlik bir Peygamberi gençlik olacaktır." ifadelerini kullandı.  

Düzenlenen Mewlid etkinlilerin Hazreti Muhammed'i tanıtmada önemli bir faktör olduğunu söyleyen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı da etkinliği düzenleyen platform yetkililerine teşekkür etti.

Tasalı şöyle konuştu: "Bu programda çabalarından dolayı emeği geçen platform yetkilerine hepsini ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Rabbim çalışmalarını bereketlendirsin İnşallah. Tabi ki bizim Peygamber efendimizi bu asrın idrakine sunmamız, bu asrın kitlelerine ulaştırmanız ve onu anlatmamız lazım. Zira bu devrin sorun ve sıkıntılarını her alanda, Peygamber Efendimiz örnek alınırsa hal olunacağına inanıyorum. Peygamber olarak gönderdiği toplumda cari olan sorunlar, sıkıntılar neyse bugün de o sorunların olduğunu görüyoruz. Peygamber efendimizi iyi öğrenmek lazım. İnanıyorum ki bu programlar da onun daha fazla tanınmasında hizmet etmiş olacak zaten bu amacı taşıyor."

Hazreti Muhammed'in olmadığı davanın neticesiz kalacağını dile getiren Şevket Börü, "Onsuz hiçbir iş netice vermez. Allah ve Resulünün emirleri neyse o şekil yaşanması lazım. Buraya Allah'ın Resulü için gelmişiz. Bu tür etkinliklerin, İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile kılsın, İslam'ın hâkimiyetine de vesile kılsın." ifadelerini kullandı.

"Kur'an ve sünnete sımsıkı sarılmamız lazım"

Program katılanlardan Mustafa Yakut da şunları söyledi: "Kur'an ve sünnete sımsıkı sarılmamız lazım. İnşallah İslam'ın ümmetin kurtuluşu sözde değil özde Kur'an ve sünneti yaşamakla olacak. Biz gerçek Kur'an ve sünnete sarılmayana kadar İslam ümmetinin kurtuluşu olmayacak, bütün benliğimizle İslam'a gittiğimiz zaman kurtuluşa gideriz. Memleketimizde yüzde 99'u Müslüman ama İslam'i hükümler geçerli değil. Allah'tan Peygamberden uzaklaşmış bir durumla karşı karşıyayız. Biz istiyoruz ki önderlerimiz, Kur'an ve sünnete tabi olup, onun hükümlerini aynı harfiyen uygulayanlardır."

"Hazreti Muhammed'i anlatmak bir günle değil, bir yılla sığdıramayız"

Peygamber Sevdalılarının her yıl düzenlediği Mewlid programlarına katıldığını ifade eden Halis Çetkin şunları söyledi:

"Hazreti Muhammed'i anlatmak bir güne değil, bir yılla sığdıramayız. Her onun hayatına göre kendimize yön vermemiz lazım. Kötülüklerin çoğaldığı bir dönemde hele hele hadis düşmanlarının çoğaldığı bir anda, Peygamberi daha çok anmak onu hadisleriyle millete anlatmak, daha çok kıymet arz eder. Günümüzde bazı insanlar,  Peygamber'siz bir İslam'ı gündeme taşımaya çalışıyorlar. Oysaki Peygambersiz bir İslam olamaz, Peygamberimiz sadece ve sadece mescidin Peygamberi değildir.  Aynı zamanda bir devlet başkanı, bir belediye başkanı, bir muhtar ve aynı zamanda bir imamdır. Bir toplumda var olan ne varsa bütün yönleriyle, her konuda bize örnek olmuştur."  

Mewlid etkinliğine katılan M Emin Demirkıran da "Cenab-ı Allah, Hz Muhammed Mustafa'nın şefaatinden bizleri mahrum etmesin. Cenab-ı Allah, onun hürmetine biz Müslümanlara birlik ve beraberlik nasip etsin. Bu etkinlikleri düzenleyen Peygamber sevdalılarına teşekkür ediyoruz." dedi. (Nihat Kanat, Hakan Koldaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir