• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Heniyye: Abbas geçersiz bir meşruiyet devşirmeye çalışıyor ​
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Heniyye, yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü kurumlarının uzlaşıyla yeniden yapılandırılmasının zorunluluk olduğunu ifade etti.

Tüm duyarlı insanlarla birlikte Filistinlileri kucaklayan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yeniden oluşturulması için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Heniyye, pratik olarak birlik mefhumunu yansıtmayan hiçbir konseyin Filistinlilerin tamamını temsil etmeyeceğine dikkat çekti.

Heniyye, "Bizim tercih ettiğimiz seçenek Ulusal Konsey toplantısının ertelenmesi ve kapsamlı bir diyaloğa fırsat verilmesiydi" dedi.

Mahmud Abbas'ın Ulusal Konsey'den geçersiz bir meşruiyet devşirmeye çalıştığına işaret eden Heniyye, Filistin Yönetimi'nin milli birliği güçlendirecek bir tavır benimsememesi halinde kendisini bir vadide ve Filistin halkını da başka bir vadide bulacağını kaydetti.

Heniyye, Ulusal Konsey'in toplanmasının bölgede dönen komplolarla ilişkisi olduğunu belirterek, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün ya Filistin halkının tümünü altında toplayan bir şemsiye olacağını veya başka amaçlar için kullanılan bir araca dönüşeceğini söyledi.

Stratejik önceliğin Yüzyılın Anlaşması projesini engellemek olduğunu dile getiren Heniyye, acilen başkanlık, parlamento ve ulusal konsey seçimleri yapılması çağrısında bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir