• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Van`da seçim güvenliği toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM'nin aldığı karar doğrultusunda 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili olarak Van'da güvenlik toplantısı yapıldı.

Valilikteki Ali Paşa Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimini açıkladığını ve seçim sürecinin takvime göre işlediğini kaydetti.

Seçim süreçlerinin, vali ve kaymakamlar için önemli görevleri ihtiva ettiğine değinen Zorluoğlu, seçimin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesinde mülki idare amirlerinin ve güvenlik birimlerinin önemli sorumlulukları bulunduğunu anlattı.

Zorluoğlu, "İnşallah 24 Haziran akşamı sorunsuz şekilde neticelendirinceye kadar söz konusu seçimlerle ilgili olarak yoğun bir tempoda birlikte çalışacağız. Bu süreçte, başta İçişleri Bakanlığımızın, ilgili bakanlıkların ve hükümetimizin düzenleyici işlemleri, öte yandan YSK tarafından yayınlanacak kararlar bize yol gösterecek. Tüm Türkiye'de ve gümrük kapılarımızda olduğu gibi ilimizde de seçmenlerin özgür iradelerini diledikleri şekilde ve baskı altına alınmadan sandığa yansıtabilmeleri öncelikli amacımızdır. Bu kapsamda, çalışmalarımızı koordinasyon içerisinde yürütecek, seçimin objektifliğine ve güvenliğine gölge düşmeyecek şekilde tedbirlerimizi alacağız. Seçim öncesinde, sırasında ve oylar güvenli şekilde ilçe seçim kurullarına teslim edilinceye kadar da aynı duyarlılık ve dikkati sergileyeceğiz." dedi.

Toplantıya; Zorluoğlu'nun yanı sıra vali yardımcıları ve kaymakamlar da katıldı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir