• DOLAR 32.813
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2525.448
  • ...
Batmanlılar: HÜDA PAR`ın çağrısını destekliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yaptığı çağrıyla tekrar gündeme gelen "Kürd Meselesi"ne ilişkin İLKHA mikrofonlarına konuşan Batman halkı, HÜDA PAR'ın çağrısına destek verdi.

HÜDA PAR'ın yaptığı çağrının hükümet tarafından dikkate alınması gerektiğini söyleyen Batmanlılar, artık Kürd  meselesinin çözüme kavuşması gerektiğini belirttiler.

"Halkımız hakkına kavuşsun"

HÜDA PAR'ın Kürd meselesinin çözümüne yönelik çağrısını çok olumlu karşıladıklarını söyleyen Necat Erincik, "Bu çağrıyı Kürd ve Türkler için çok iyi buluyorum. Burada fitne biterse büyük bir sulha vesile olacaktır. Bizler de büyük bir sulhun yapılmasını istiyoruz ki halkımız hakkına kavuşsun. Bizler de Kürd halkının yeryüzünde bir millet olduğunu bilmek istiyoruz. Kürdlerin haklarının İslami yönden çözülmesi daha iyi olacaktır. Bütün bölgedeki partilerin bu konuda bir araya gelmelerini istiyoruz. Kürd meselesinde hükümet olumlu adım atabilir. Çünkü bu sulh bugün hükümetin elindedir. Eğer ki bir partinin bir talebi varsa hükümet bunu değerlendirmelidir. Kürd meselesinin silahla değil, siyasetle çözülmesini istiyoruz. Çünkü bu fitne belası artık Müslümanların arasından çıkması lazım." dedi.

"HÜDA PAR'ın çağrısını çok olumlu buluyorum"

Yetkililerin HÜDA PAR'ın çağrısına kulak vermesi gerektiğini vurgulayan Takyeddin Koral, "Kürdlerin gündemde olması gerektiğini düşünüyorum. Kürd lerin ana dillerinde eğitim görmesini olumlu karşılıyorum. HÜDA PAR'ın bu soruna yönelik bir çağrı yapmasını çok olumlu buluyorum. Birde yetkililerin bu soruna eğilip gündemde tutmalarını istiyoruz. Bölgemizde barış ve huzurun artmasını istiyorum. Kürdler haklarıyla birlikte barış içinde yaşaması gerekiyor. HÜDA PAR'ın bahsettiği talepler verilirse toplum içinde barış ve huzur olur. Yetkililerin bu sorunları çok iyi bildiğini biliyoruz. Buna yönelik adım atmalarını talep ediyoruz. Kürdlerin haklarının daha da iyileştirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

"Kürd meselesinin çözülmesi gerekiyor"

Kürd sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirten Abdurrahman Yıldız, "Kürd ler Türkiye'nin bir parçasıdır ama Kürdlerin hiçbir hakkı talep edilmiyor, hakları yoktur. HÜDA PAR'ın bahsettiği Kürd meselesi çözülmesi gerekiyor. Çözülmezse daha büyük sorunların meydana geleceğini düşünüyoruz. Kürd meselesi üzerinde güzelce durulursa, sorun çözülürse gerek ülke ekonomisine, gerek kardeşlik konusunda çok büyük faydalar verir. Kürd meselesi Türkiye için çok önemli bir meseledir. Her halükarda Kürd meselesinin çözülmesi gerekiyor. Ne yapılırsa yapılsın bu meselenin çözülmesi gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR'ın çağrısını hükümet dikkate almalıdır"

Vatandaşlardan İsa Koyun ise Kürd meselesiyle ilgili görüşlerini şu sözlerle aktardı: "Kürdler Türkiye tarihinde her zaman ikinci planda kalmışlardır. Bu siyasi olarak çözülmesi gereken bir konudur. Seçim sürecine girmekteyiz ve şu an çözülmesi gereken bir olaydır. Bu meseleye yönelik bazı adımlar atılmıştır ama yeterli değildir. Kürdçenin ikinci resmi bir dil olması için çaba gösterilmesi lazım. HÜDA PAR'ın buna yönelik çağrısını güzel değerlendiriyoruz. Girişimleri olmuştur, bunu hükümetin dikkate alması gerekiyor."

"Kürdler ümmetin yetimleridir"

Yüzyıllardır Kürdlerin haklarının gasp edildiğine dikkat çeken Sinan İren, "Bizler de Kürdüz ve Kürd  meselesinin İslam ve Kur'an ile çözülmesini istiyoruz. Bu meselenin Komünizm ile hallolmasını istemiyoruz. Kürd hakkını savunduğunu iddia eden Komünistler ABD, Rus, israilin uşaklığını yapıyorlar ve şu ana kadar da hiçbir meseleyi çözmüş değiller. Biz onların savunduğu şekilde değil, bu meselenin İslam ve Kur'an düsturuyla hallolmasını istiyoruz. Bu konuda HÜDA PAR'ın bir çağrısı oldu, çok sevindik. Bizler bu çağrıyı destekliyoruz. Tüm Müslümanlar bu meseleyi sahiplenmelidir. Sinan İren, ". Hükümet Kürdlerin hakkını vermelidir. Haklar konusunda geri bırakılmışız. Batı'da yapılan tüm hizmetler Doğu'da da yapılması gerekiyor. Eşit muamele istiyoruz. Bazı zorluklar kalkmış ama hâlâ sıkıntılar mevcuttur. O yüzden Kürdlerin önü açılmalıdır." açıklamasında bulundu.

"Kürdler birlik içinde olmalıdır"

Kürd meselesinin çözümünde sözde Kürdlerin engel olduğunu belirten Cemal Güneş, "Kürd  meselesi hallolması için birlik lazımdır. Birliğimiz olması gerekir. Birliğimiz olmayana kadar boştur. Bir birimize hainlik yapmamamız gerekir. Kürdlere hainlik Kürdlerin içindendir. Birliğimiz olması gerekir ki Kürd bir yere gelebilsin. 100 yıldan bu yana Kürdler bir yere gelmek istediğinden aralarında bir hain çıkıp engel oluyor." dedi.

"Bu sorun Ortadoğu'daki çoğu soruna çözüm olacaktır"

HÜDA PAR'ın Kürd meselesine çözüm çağrısını takip ettiğini, çok olumlu ve yerinde bulduğunu söyleyen Orhan Gültekin de şunları söyledi: "Bu sorunun üzerinde durulmasını temenni ediyorum. Aslında Kürd milleti sorun değildir ve sorun edilmemesi lazımdır. 100 yıldır Kürdlere yönelik sorunlar çıkarılıyor. Kürd halkı görülmüyor ve görünmek istenmiyor. Hep sorunlar çıkarılıyor. Kürd halkının gerecekte hiç kimseyle sorunu yoktur. Bu yüzyıldır var olan bir sorundur. Bu sorunun çözülmesi lazım. Bu sorun çözüldüğü zaman çoğu soruna da çözüm olacaktır. Bu sorunun bir an önce halledilmesi lazımdır. Ciddi bir sorundur. Bu sorun bölgeyi belki tümden etkiliyor. Bütün bölgeyi ilgilendiren bir sorundur. Yetkililerin buna bir çözüm bulması lazımdır. HÜDA PAR'ın bu soruna yönelik açıklamaları dikkate alınması lazım ve üzerinde durulması lazımdır. Yetkililer ellerinden gelenini yapmalıdırlar. Bu sorun Ortadoğu'daki çoğu soruna çözüm olacaktır. Bunun üzerinde durulması lazımdır."

"HÜDA PAR'ın çağrısını destekliyoruz"

Yıllardan beridir Kürdlere yönelik haksızlıkların yapıldığını dile getiren Ruhullah Söğüt, "Özellikle Güneydoğu ve Kürd meselesiyle alakalı geçen sene devlet bir barış süreci başlattığını biliyoruz. Barış sürecinde birçok âlimlerimiz ve topluluk kaleye alınmadı. Sadece bir kesim kaleye alındığı için barış süreci netleşmedi. Tabi şu anda Kürd halkı olarak biz bir Türk kardeşimiz ne haklara sahip ise bizde aynı şekilde aynı haklara sahip olmayı istiyoruz. Hiçbir şekilde aramızda herhangi bir ayrıcalığın olmamasını istiyoruz. Nasıl ki okullarda Türk Dili Edebiyatı var ise Kürd Dili Edebiyatının da olmasını istiyoruz. Kürd meselesine binaen HÜDA PAR'ın bir açıklaması vardı. Bütün Güneydoğu ve halk olarak Kürd meselesiyle alakalı olan bu çağrıyı destekliyoruz ve yerinde bir çağrı olarak buluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şu anda tam zamanıdır"

HÜDA PAR'ın Kürd meselesiyle ilgili çağrısını çok olumlu bulduğunu söyleyen vatandaşlardan Davut Başaran, "Biz Kürdler olarak HÜDA PAR'ın bu çağrısına tam destek vermemiz gerekir ve hükümetinde bu konuyla ilgili bir an önce olumlu bir adım atması gerekir. Kürd meselesi yıllardır derin bir yara halini almış ve bu yaranın bir an önce iyileştirilmesi gerekir. Daha önceki AK Parti bu meseleyi bazı şartlara bağlamıştı. Şu anda tam fırsattır ve zamanıdır. Hükümet Kürdlerin gönlünü kazanmak istiyor ve Kürdleri Türkleri kardeş olarak bir arada tutmak istiyorsa bir an önce zaman kaybetmeden Kürdlerin gönlünü kazanmak için elinden geleni yapması gerekir. Özellikle Kürd dilini, Kürdçeyi ve dışlanmış hakların acilen çözüme bağlanması lazımdır. HÜDA PAR'ın açıklaması da yerinde olan bir çağrıdır. Bundan dolayı HÜDA PAR Genel Başkanına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

"Türkler ve Kürdler bir tutulmalıdır"

Kürd meselesiyle ilgili konuşan vatandaşlardan Hüseyin Güneş de şunları kaydetti: "HÜDA PAR'ın yaptığı çağrıyı çok olumlu buluyorum. Gerçekten Kürdler Türkiye de 2'nci planda olmuşlar. İslam dinine göre Kürd-Türk ayrımcılığı yoktur. Biz istiyoruz ki bu ülkede hepimiz beraber yaşayalım. O yüzden devletten tek isteğimiz Kürdleri, Türkleri ayırmadan bir tutmaları lazımdır. Bu yüzden HÜDA PAR'ın çağrısını destekliyoruz. HÜDA PAR gerçekten iyi bir siyasi partidir. Bu parti Müslümanlara iyi bir fırsattır."

"Kürd  haklarının verilmesini istiyoruz"

HÜDA PAR'ın çağrısını çok olumlu bulduklarını dile getiren vatandaşlardan Arif Saydam, "Gerçekten Kürd meselesi yıllardır dile getirilmiş ama şu ana kadar daha bir çözüme kavuşturulmamış. Hangi hükümet gelmiş ise Kürdleri istismar etmiştir. Gerçekten Kürdler mazlum bir halktır. Kürdler yıllardır mazlumiyet çeken bir halktır. Özellikle biz HÜDA PAR'ın çağrısını çok olumlu buluyoruz. Kürdlerin meselesi bir an önce hallolması ve Kürd haklarının verilmesini istiyoruz. Kürdler olarak geçmiş haksızlıkların da giderilmesini ve olumlu adımların atılmasını önemsiyor ve istiyoruz." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir