• DOLAR 32.538
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2489.78
  • ...

Türkiye'de gün geçtikçe artan akaryakıt fiyatları, sürücüleri araçlarını kullanmaya korkar hale getirdi. Geçtiğimiz günlerde motorine iki günde üst üste yapılan 30 kuruşluk zamdan sonra benzinin litre fiyatına 16 kuruş daha zam yapılmıştı.

Yapılan zam sonrası Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde benzinin litre fiyatı ilk kez 6 liranın üzerine çıkmıştı. Yapılan son zamların ardından benzinin litre fiyatı 6 lira 25 kuruş, motorinin ise 5 lira 82 kuruş oldu.

Mardin'de zamlara tepki gösteren sürücüler, "Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz ama yine de zamma doymuyorlar." diyerek dert yanıyorlar.

Akaryakıt zamlarına tepki gösteren sürücülerden Ahmet İldem, "Sabah akşam zam yapılıyor. Nereye varacak, buna müdahale edecek kimse yok mu? Mazotun litre fiyatı 6 TL'ye dayanıyor. Sürekli çalışıyoruz ama elimize geçen bir şey yok. Mazota çalışıyoruz. 700 kilometre yola 600 TL yakıtım gidiyor. Bu nasıl olacak? Geçen yıl depo 180 TL'ye doluyordu, şimdi 360-400 TL arası doluyor. Artık cami kapılarında dilenecek hale gelmişiz, dilensek de kimse bize bir şey vermez." dedi.

"Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz"

Akaryakıt fiyatlarının sürekli artmasının kendilerini çok etkilediğini anlatan Vedat Balcı, şunları söyledi: "Fiyatların indirilmesini istiyoruz ama dakika başı zam geliyor. Dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyoruz. Bu, çok büyük bir eksiklik. Diğer ülkelere göre bir seviyede olsa hem bizim için hem devlet için daha iyi olur. Eskiden buradan Diyarbakır'a 50 TL' ye gidiyordum. Şimdi 80-100 TL'ye gidiyorum. O kadar bir fark var."

"Kazandığımızı akaryakıta veriyoruz"

Artık ne yapacaklarını bilmediklerini dile getiren Uğur Emek ise "Servis yapıyoruz ama elde sıfır kalıyor. Mazot ve benzine çalışıyoruz. Borca yakıt alıyoruz. Artık borca aldığımız yakıtın parasını ödeyemiyoruz. O derece sıkıntı çekiyoruz. Artık bıktık! Her hafta bir zam oluyor. Akaryakıttaki vergiler biraz düşse rahatlayacağız. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz, elimizde bir şey kalmıyor. Vatandaş sürekli mağdur oluyor. Verdiğimiz emeğin karşılığını almak istiyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)