• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Davutoğlu`ndan Suriye Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Davutoğlu, Suriye konusunda yaptığı açıklamada; Beklentimiz Annan`a verilen sözün tutulmasıdır. Umarım Suriye`deki şiddet bir an önce sona erer. BM Mültecilerle ilgili aktif rol üstlenmelidir. Esed`in sözünde durmadığını uluslararası toplum bir an önce görmelidir. Son gelişmeler bizi ciddi tedirgin etmektedir.

TÜRKİYE`NİN ALDIĞI ÖNLEMLER TAKTİR EDİLİYOR

Şimdi herhalde bütün uluslararası toplum ve bütün çevreler Türkiye`nin aldığı tedbirleri takdir ediyor. Her zeminde takdir ediliyor çünkü hiçbir kimse aç ve açıkta kalmadı. Herkesi çadırlara ve şimdi konteynırlara yerleştiriyoruz. Hiçbir yerde bu tür çalışma yapılmadı. Sayın Ban Ki Mon da bana teşekkür etti bu konuda.

"KOMŞULUĞUMUZUN GEREĞİNİ YAPIYORUZ"

Biz bunu bir komşuluğumuzun ve kardeşliğmizin gereği olarak yapıyoruz. Sayı 23 bin 825 civarına ulaştı. Son 1 haftada neredeyse sayı ikiye katlanır hale geldi. Bu tabii ki bu trendi takip etmesi gerektiğini göstermektedir. Onun için dün acil olarak Sayın Genel Sekreter ile görüştüm. Suriye`ye sürekli süre tanınan çevreler bakımından da algılanması için girişimlerimizi yapacağız ve BM`nin de yardımlar konusunda devreye girmesi gerekmektedir. Biz hiçbir şeyden kaçınmadan gereğini yapıyoruz. Bu bizim Suriye halkına taahhüdümüzdür. Komşu halklarımızın ne zaman başları sıkışsa biz her zaman yanlarındayız. Türkiye`nin anakucağı gibi görünmesini isteriz ve bunun da hakkını veriyoruz. Ortada da bir vaka var bunun da uluslararası toplum tarafından görülmesi lazım. Dün gece boyu ben çalışmaları görüşerek takip ettim. Bundan sonra da artan bir tempo ile gelişmeleri izleyeceğiz. Türkiye bütün mazlumların vatanıdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir