• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2434.685
  • ...
siyonist israilin İran iddiasına ABD`den destek AB`den ret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist israil rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İran'ın gizli bir nükleer programa sahip olduğu yönündeki iddiasına ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan destek gelirken, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'den tepki geldi.

Mogherini, İran'ın nükleer programını incelemede tek yetkili kurumun Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı olduğunu hatırlattı.

siyonist israil terör rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Tel Aviv'de İran'ın nükleer programına dair iddialarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, Tahran'ın çok miktarda materyali "bir niyetle" stokladığını ve "Amad" kod adlı gizli projesiyle ilgili evrakları sakladığını iddia etmişti.

Pompeo: Belgelerin gerçek olduğunu tahakkuk ediyoruz

Siyonist rejim başbakanı Netenyahu'ya destek veren ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Mike Pompeo imzalı olarak yaptığı açıklamada, Netanyahu tarafından sunulan belgelerin, İran'ın uluslararası dengeleri tehdit eden gizli bir nükleer programa sahip olduğu ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:

"israilin ortaya koyduğu belgeler, rejimin doğruyu söylemediğini şüpheye yer bırakmayacak şekilde gösterdi. İran belgelerinin çoğunu şahsen inceledim. Nükleer silahları önleme ve istihbarat yetkililerimiz onbinlerce sayfalık belgeleri inceledi ve Farsça'dan çevirdi. Bu analitik çalışma aylarca sürecek. Belgelerin gerçek olduğunu tahakkuk ediyoruz."

"İran'ın sorumluluklarını yerine getirdiğini onaylayan 10 rapor yayımladı"

israilin iddiası sonrası bir açıklamada bulunan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yaptığı açıklamada, "İran'ın nükleer anlaşmaya uymadığı" yönündeki iddialarına mukabil açıklanan belgelerin ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulması gerektiğini kaydetti.

Mogherini, İran'ın nükleer anlaşmadan kaynaklanan yükümlülüklerini denetleyen tek yetkili kurumun Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) olduğunu hatırlatarak, UAEA'nın şu ana kadar İran'ın sorumluluklarını yerine getirdiğini onaylayan 10 rapor yayımladığını da sözlerine ekledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir