• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 12 milyon emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında verilecek olan 2 bayram ikramiyesinin piyasaları canlandıracağını ve esnafın yüzünü güldüreceğini bildirdi.

“BU FIRSATI BÜTÜN ESNAFIMIZ İYİ DEĞERLENDİRMELİDİR”

Palandöken, ”Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000 Lira bayram ikramiyesi ve BAĞ-KUR`a borçlu olan esnafın sağlık hizmetlerinden faydalanacak olması sevindirici. Yapılandırmada faizlerin %90`lık bölümünün sıfırlanması büyük fırsattır. Bu fırsatı bütün esnafımız iyi değerlendirmelidir” dedi.

PİYASALAR CANLANACAK  ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLECEK

TESK Başkanı, “Ramazan ve Kurban Bayramlarında 12 milyon emekliye ikramiye verilmesi piyasaları canlandıracak ve esnafın yüzünü güldürecektir. BAĞ-KUR`a borcu olup sağlık hizmetlerinden faydalanamayan esnafların sağlık hizmetinden faydalanmasına ilişkin yeni düzenleme ise sevindirici gelişmedir” dedi.

GENÇLER BU FIRSATI DEĞERLENDİRMELİ

Palandöken, “18-29 yaş arasında iş yeri açmak isteyen gençlere 3 yıla kadar vergi kolaylığı getirilmesi ekonomiyi ve piyasaları canlandıracaktır. En önemlisi gençlerin girişimciliği sayesinde işsizlik rakamları azalacak, ekonomik büyüme daha da artacaktır. Çünkü yeni düzenleme ile 3 yıllık gelir vergisi desteği devam edecek olmasının yanı sıra 1 yıl boyunca BAĞ-KUR primini devlet ödeyecek. Bu fırsatları girişimci tüm gençlerin zaman kaybetmeden değerlendirmesi ekonomide ülkemize büyük mesafe kat ettirecektir.