• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
“Birlik ve beraberliğimizin çaresi peygamberi anlamaktır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ-DOĞRUHABER

Peygamber Sevdalıları tarafından Kayseri, Adıyaman, Siirt, Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Ağrı`da  “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı mevlid etkinliği düzenlendi.

KAYSERİ

Etkinlik Ahmet Fedai Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlithanların okuduğu mevlitten sonra Kayseri Umut-Der Başkanı Selahaddin Burulday, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun 10 maddelik bildirisini okudu. İlahi ses sanatçıları Salih Gül ve M. Nur`un seslendirdiği ilahilerin ardından Araştırmacı Yazar Özkan Yaman bir konuşma yaparak Hazreti Muhammed'in örnek şahsiyetini anlattı. Yaman, "Peygamberden bahsetmek, onu anlatmak bizi Ona ve Allah`a biraz daha yaklaştıracak inşallah. Biz neredeyse her zaman Ondan bahsederiz. Dilimizdeki tesbihlere, dualara baktığımızda hep Ondan bahsediyoruz. " dedi. Hazreti Muhammed'in adil vasfına örnek veren Yaman, " Şu yeryüzüne Hazreti Muhammed Mustafa kadar daha adaletli hiç kimse gelmeyecektir." ifadelerini kullandı. "Peygamberimiz âlemlere rahmettir de kadın ve kızlar için daha çok rahmettir." diyen Yaman, "Efendimiz hadisinde, '3 kızı olup onları kim güzelce yetiştirirse ahlak edebini ihtiyaçlarını karşılayıp büyütürse o kişi cennettedir.' buyuruyor. Bu, sadece diri diri gömülmekten kurtulma değildir." diye konuştu.

ADIYAMAN

Adıyaman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, belediye konferans salonunda "Peygamberi Anlamak ve Sünnetini Yaşamak" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa konuşmacı olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Göktaş katıldı. İslam davasının kendiliğinden büyümeyeceğini bunun için Müslümanların bilinçli bir şekilde çalışıp gayret sarf etmesi gerektiğini söyleyen Göktaş, “Eğer siz bu davayı sadece camilerden ibaret görüyor ve kendiliğinden büyür diyorsanız yanılıyorsunuz. Allah için şöyle bir kuş bakışı ile yeryüzüne bakın. Camilerin yeryüzünde çok az bir yer tuttuğunu ve gökdelenler arasında kaybolduğunu göreceksiniz. Camilerimizin çoğunda sadece üç beş yaşlı insanımız var. Allah`ın dinini ileriye götürecek güç ve enerji bu değildir. Bu dinin dışarıya, stadlara, meydanlara çıkması lazım. Dünya bu dini görsün. Bu dini dünyaya göstermekle mükellefiz. Bazıları zannediyor ki Allah`ın dini bir bulut gibi bir nur gibi kendiliğinden yayılacak. Bu din böyle yayılmaz. Sen götüreceksin, ben götüreceğim. Fabrikamıza, iş yerimize, çarşıya, pazara biz götüreceğiz. Allah`ın dinini ve o dinin Peygamberinin rahmetini sen tattıracaksın.” dedi.

SİİRT

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından şehir stadyumunda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenen etkinliğe Peygamber aşığı halk yoğun ilgi gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Yahya Oğraş, İslam ülkelerinde yaşanan bunalımlara ve sıkıntılara değinerek Müslümanları vahdete davet etti. Egemen güçlerin, Peygamberin misyonunu ortadan kaldırıp Batı`nın sistemini ve yaşam tarzını benimsetmeye çalıştıklarını söyleyen Oğraş, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Toplum olarak bizler, bu ülkenin halkı olarak, Allah Resulü (sav)in hayatına muhtacız çünkü kurtuluş reçetemiz ondadır. Ama gelin görün ki egemen güçlerin sahadaki sivil temsilcileri, gazeteciler, din kisvesi altına bürünenler, basın, medya Peygamberin misyonunu ortadan kaldırıp batının var olan hayatını, sistemini ve yaşam tarzını benimsetmeye çalışıyorlar. İşte biz buna hayır diyoruz çünkü bu dinin temsilcisi, bu dinin yegâne sahibi Hazreti Muhammed (sav) bizden kendisine tabi olmamızı, kendisinin görevini üstlenmemizi istedi ve bizler de bugün için varız. Fakat gelin görün ki bugün İslam ülkelerinde yaşanan bunalımları, yaşanan sıkıntıları gördüğümüz zaman yüreğimiz parçalanıyor. Gözlerimizdeki yaşlar dinmiyor.”

MUŞ

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı mevlid etkinliğinde, "Peygamberi anlamaya yatırım yapılması gerektiğine" vurgu yapıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte sık sık Peygamberi anlatan ilahiler ve şiirler okundu, salavatlar ve tekbirler getirildi.  Muş Şehir Stadyumu'nda düzenlenen etkinliğe, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan İttihad`ul Ulema üyelerinden Molla Beşir Şimşek, kurtuluş reçetesinin Peygamberi anlamak olduğunu söyledi. Şimşek, “Biz Peygamber Sevdalıları olarak bu sene mevlid etkinliklerimizi ‘Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama` temasıyla işliyoruz. Belki merak ediliyor. Niçin Peygamber Efendimizi anlama, Onun sünnetini yaşamayı kendimize ana tema olarak seçtik? Televizyonlara, gazetelere baktığımızda konuşan herkesin, insanlığın huzuru, barışı, kardeşliği ve özgürlüğü hususlarında bir şeyler söylediğini görüyoruz. Herkes kendince bir çare, bir reçete sunuyor. Bütün bunlara rağmen gün geçtikçe huzursuzluk, kin, nefret ve düşmanlık artıyor. Memleketler yerle bir oluyor. Sunulan metotlar yanlış ki bir sonuca varılamıyor. Bütün bunlardan dolayı biz Peygamber Sevdalıları da meydanlarda bir reçete sunuyoruz. Bu toplumun huzuru, bu milletin kardeşliği, birliği ve beraberliğinin tek çaresi vardır o da Peygamberi anlamaktır.” şeklinde konuştu.

ELAZIĞ

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından Elazığ İstasyon Meydanı'nda “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temasıyla mevlid etkinliği düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlithanların Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti. Programa konuşmacı olarak Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı. Konuşmasında Türkiye`deki vakıflara, derneklere ve cemaatlere seslenen Göktaş “Takvimi önümüze alalım, Peygamber'den bahsetmek için bahaneler arayalım. Çünkü batıl dinin adamları kendi davalarını her yere nakşetmek için seferberlik yapıyorlar. Bizim görevimiz de budur. Takvime bakalım, Bedir diyelim, Uhud diyelim, Hendek diyelim, Hicret diyelim, Mekke`nin fethi diyelim, hepsini tespit edelim ve her önemli günde dışarı çıkalım. Allah`ın Resulü'nü, Allah`ın dinini meydanlarda haykıralım.” dedi. Göktaş, Allah`ın Resulü`nün bizim için örnek olduğunu belirterek, “Ama unutmayın sadece hacı annelerimizin, dedelerimizin, eli yüzü nurlu, evdeki, cami köşelerindeki bir takım ihtiyarların örneği değildir. Eğer bir general, bir komutan, bir devlet başkanı, bir vali, bir kaymakam, bir savcı, bir hâkim Hazreti Muhammed'i örnek alırsa bu ülkenin çehresi değişir.” şeklinde konuştu.

BİNGÖL

Bingöl`de Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından organize edilen, “Hazreti Muhammed`i Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı mevlit etkinliği, Peygamber sevdalısı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Bingöl Şehir Stadyumu'nda zaman zaman yağmurun da yağdığı etkinliğe katılan Bingöl halkı, ellerinde tevhid bayrakları, dillerinde tekbirlerle, Peygambere olan sevgisini bir kez daha gösterdi. Mevlid etkinliğine, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Bingöl`ün tanınan âlimlerinden Molla Sahip Korkutata ve binlerce peygamber sevdalısı katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü Ömer Aşkın, Platform olarak yıllardır etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Aşkın`ın selamlama konuşmasının ardından katılımcılara Zazaca hitap eden Bingöl`ün tanınan âlimlerinden Molla Sahip Korkutata, Hz Muhammed (sav)`in hayatından kesitler anlattı. İlahi ve ezgilerin ardından katılımcılara hitap eden İlahiyatçı Cihan Üzer, Hazreti Peygamberin hayatından kesitler anlatarak, "Bingöl`ün şehir stadında Bingöllüler olarak buraya Peygamber Efendimize olan aşkımızı, sevdamızı, muhabbetimizi göstermek için geldik." dedi.

BİTLİS

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Bitlis`in Gökmeydan Miting Alanı`nda düzenlenen Mevlid etkinliğinde, ümmetin içinde bulunduğu duruma dikkat çekilerek, yeniden kurtuluşunun Hazreti Muhammed`in sünnetine sarılmakla olacağı mesajı verildi. Programın açılış konuşmasını yapan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Üyesi Emrullah Uysal, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yıllardır memleketin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle dört bir tarafında, Hazreti Muhammed'i anlatmaya çalıştıklarını hatırlatarak, katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Programda bir konuşma yapan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Üyesi Molla Ali Arslan, izzeti İslam dışında bir yerde arayanları Allah`ın zelil ettiğini belirterek, izzet ve şerefin İslam`da olduğuna vurgu yaptı. Araplar, Türkler, Kürdler İslam`a sarıldıklarından dolayı Allah`ın onları izzetli kıldığını hatırlatan Arslan, “Evet; Araplar, Türkler, Kürdler Allah`ın kitabına sarıldıklarından dolayı aziz oldular. Allah, Arapları Kur`an ve sünnete ittiba ile aziz kıldı. Araplar ne zaman Kur`an`ı bıraktılar, Allah onları zelil kıldı. Kürdler, Selahaddin Eyyubi ve ekibi, o dönemin Müslümanları, Kur`an ve sünnete sarıldıklarından dolayı, Peygamberin hayatını kendi hayatlarına düstur edindiklerinden dolayı Allah onları aziz kıldı. Kudüs`ü onların eliyle fethettirdi. Türkler, Allah`ın ipine sarıldıklarından dolayı Allah, 600 yıl boyunca onlara dünyanın üçte birine hükmetme salahiyetini verdi. Biz ne zamanki Kur`an-ı bıraktık, biz ne zamanki sünneti bıraktık, biz ne zaman ki Peygamberin ahlakını bıraktık, Allah bizi param parça etti.” dedi.

AĞRI

​Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı Koordinatörlüğü tarafından Kapalı Spor Salonu`nda “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temasıyla mevlid etkinliği düzenlendi. Etkinliğe siyasi parti başkanları, kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan İsmail Çevik günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Çevik, felaketlerden kurtulmak için Peygambere tabi olmak, onu dinlemek, gönlümüzü Ona açmak, Onu düşünmek, Onu anlamak ve Onu yaşamakla mümkün olabileceğini belirtti. Çevik, "Hz. Resulullah kimdir, bulunduğu toplumu hangi konuma getirdi. Hz. Muhammed (sav) dediğimizde yerde ve gökte övülen, Allah'ın 124 bin Peygamber içerisinde kendisine habibim dediği, dostum dediği Hz. Resulullah kimdir biliyor musunuz? O sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa Peygamber olarak gönderilmiş. Allah, Hz. Resulullah'ı cinlere, hayvanlara, tabiata göndermiş, O 18 bin alemin peygamberidir. Yağmur yağınca toprak bereketlenir, insanlık da Hz. Resulullah'ın sünnetini yaşadıkça, ruhları bereketlenir. Evet O alemlere rahmet olarak gönderilmiş." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir