• DOLAR 32.573
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2426.723
  • ...
"Berat `günahı yok` demektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Berat gecesi tüm İslam âleminde olduğu gibi Adıyaman'da da coşku ile ihya edildi. Birçok cami, dernek, vakıf ve evde yapılan programlarla gecenin feyzinden istifade etmeye çalışan Müslümanlar, dualar etti, af talebinde bulundu.

Adıyaman Ulu Camii'nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programda Müftü yardımcısı Musa Çiftçi vaaz verdi, Müslümanlara gecenin önem ve ehemmiyetini anlattı.

Bu ayların ve gecelerin fırsat bilinmesi gerektiğini söyleyen Çiftçi "Bu hayırlı geceleri ömrümüzün bir ganimeti ve fırsatı bilmeliyiz. Eceller gizlidir. İki şeyi unutmayalım. Birincisi; Berat 'borcu yok' kâğıdı demektir. Yani 'günahı yok' demektir. Günahı bağışlanmış demektir. Rabbim cümlemizin geçmişlerine ve bizlere bu gecenin hürmetine beratımızı versin. Kıyamette de cennete giriş vesilesi eylesin inşallah. İkincisi; Ramazan'ı Şerif'in müjdecisidir. İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin de bulunduğu Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesini fırsat bilmeliyiz. Peygamber Efendimiz 'Ya Rabbi Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır.' diye dua etmiştir." dedi.

"Ölüm her an gelebilir"

Ölümün bizi ansızın yakalayabileceğini söyleyen Çiftçi Müslümanların her daim hazırlıklı olması gerektiğini vurguladıktan sonra şöyle devam etti: "Ömrü günahlar ile geçen, kul hakkı yiyen, içki içen yalancı şahitlik eden, zina eden biri öldüğü zaman, 'Ya Rabbi beni geri gönder, ben kötü birisi değilim. Beni tekrar gönder ki salih amel işleyeyim. Müslümanın hakkını teslim edeyim.' diyecek. Ama ona cevap olarak 'Hayır.' denilecek. Bundan dolayı kendimizi hesaba çekmeliyiz. Müslüman akıllı insandır. Dünya ile ahiret arasındaki dengeyi sağlar ve dünya için ahiretini heba etmez." ifadelerini kullandı.

Namazdan sonra okunan mevlit, hatim ve kılınan tespih namazının ardından pişmanlık ve ümit ile açılan eller ile dualar edilerek bağışlanma dilendi. (Cemil Özdaş - İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir