• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
"Hayatımıza tertemiz bir sayfa ile başlayabiliriz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesinde Berat gecesini ihya etmek amacıyla bir araya gelen gençlere hitap eden Yurt Müdürü Orhan Ay, gençlerin İslami bir bilinç ve şuura sahip olması durumunda, bütün sıkıntılarından kurtulacaklarını ve bu geceden itibaren hayatlarına tertemiz bir sayfayla başlamak için büyük bir fırsatları olduğunu söyledi

Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hidayet İlahi Gurubu'ndan Hasan Tetik ve Abdulhakim İlbaş Mevlid-i Şerif okuduktan sonra, gençleri seslendirdikleri ilahilerle coşturdu.

Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdunda düzenlenen etkinliğe okul müdürü Hamza Aslan, Pansiyondan Sorumlu Müdür yardımcısı Orhan Ay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Berat insanların günahlardan af oluşu, kurtuluşu demektir"

Berat gecesinde düzenlenen etkinlikte gençlere hitap eden Orhan Ay bu gecenin bir fırsat olduğunu ve en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ay "Berat insanların günahlardan af oluşu, kurtuluşu demektir. Peki, bizim yapmamız gereken nedir? Geceyi en iyi şekilde ihya etmektir. Tabi sadece belirli gecelerle yetinmememiz gerekir, yılın bütün vakitleri, her anımız Allah için olmalıdır. Allah hiçbir zaman aklımızdan çıkmamalıdır. Çünkü yüce Allah 'Beni anın ki bende sizi anayım, beni zikredin ki bende sizi zikredeyim.' buyuruyor. Teşbihte hata olmasın, eğer bizler Allah'ı unutursak Allah da bizleri unutur. Biz Allah'ı anmasak ve kalbimizde yoksa sosyal hayatımızda yoksa Allah da bizleri unutacaktır. Yani Allah'ın yanında bizim bir kıymetimiz olmayacaktır. Onun için değerli kardeşlerim madem bu gece her iş ayırt ediliyor, o halde tertemiz bir sayfa ile hayatımıza başlayabiliriz. Bu gece bizler için bir milat olabilir. Yani şimdiye kadar günah işleyen diyecek ki 'Ben bu geceden sonra tövbe edip, bir daha günah işlememeye çalışacağım.' Şimdiye kadar yalan söyleyen, gıybet yapan, hırsızlık yapan, başka türlü günahlar işleyenler, bu geceyi bir milat olarak bilecekler ve tövbe edecekler, tertemiz bir sayfa ile hayatlarına başlayacak ve Allah'ın istediği bir kul olacaklar." dedi.

"Bu gece muhasebe gecesi olsun"

Kişiyi Allah'tan sonra en iyi tanıyan kişinin kendisi olduğunu söyleyen Ay, "O halde bu gece muhasebe gecesi olsun, kendimizi hesaba çekelim, ne kadar eksiğimiz var? Biz neleri aksatıyor ve Allah'ın razı olmadığı hangi işleri yapıyoruz? Mesela namazlarımızda gevşeklik mi var, o halde şeytana lanet edip namazımızı düzenli bir şekilde kılmamız lazım, ahlakımızda bir sıkıntı mı var, ahlakımızı düzeltmemiz lazım, insanlarla ilişkilerde sıkıntı mı var, ilişkilerimizi düzeltmemiz lazım deyip muhasebeye çekelim.  Kendimize bol bol ibadet edelim, taat edelim ve Kur'an okuyalım. İnsan Allah karşısında ne kadar alçalır ve acizliğini gösterirse Allah katındaki mertebesi o kadar yükselir. Bunun için gelin berat edelim, gelin kurtuluşa gidelim, Allah bizleri kurtuluşa çağırıyor. 'Bana koşun.' diyor, 'Allah'a yönelin.' diyor. Bizim yapmamız gereken Allah'a yönelmemiz, onun dinine sahip çıkmamız, Allah'ın dinini hayatımızda yaşamamız, illaki Allah'ın dini mescitlerde olacak diye bir şey yoktur. Allah'ın dini her yerde vardır. Okulda, sınıfta, çarşıda, pazarda her yerde Allah'ın dini vardır." şeklinde konuştu.

"Açık ve net söylemek gerekirse dinimizi önemsemiyoruz"

Gençler olarak, eğer Allah'ın razı olmadığı bir adım atıyorsak hemen bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyleyen Ay, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Nereye gidersek gidelim, hangi adımı atarsak atalım aklımıza hep şu gelsin, 'Acaba ben bu adımı attığımda Allah razı mıdır değil midir?' Eğer Allah'ın razı olmadığı bir adım atıyorsak hemen geri çekilelim, olabilir ki nefsimize uyup yanlış yapmış olabiliriz. Derhal tövbe edip hatamızdan dönmemiz gerekir. Ama maalesef toplumda özellikle gençler arasında bunu göremiyoruz. Gençlerde büyük bir rehavet var. Yani sanki ben ibadet etsem de olur etmesem de olur havası var. Ne olacak, binlerce genç namaz kılmıyor bende kılmasam ne olacak ki bin birinci de ben olayım. Yâda şeytan şöyle bir vesvese veriyor, Allah zaten rahmandır beni affeder, tamam da Allah ayetinde ne diyor? Şeytan sizi Allah'ın rahmetiyle kandırmasın. Sen Allah'ın huzuruna çıktığında hiçbir azığın yok ise hangi yüzle Allahtan rahmet dileyeceksin, açık ve net söylemek gerekirse dinimizi önemsemiyoruz." ifadelerini kullandı

"Bu gece bizim için bir milat gecesi olsun" 

Gençlerin sürekli 'Bunalımdayım, sıkıntılarım var.' gibi mazeretler sunduğunu bunun İslami bir şuura sahip olmadıklarından kaynaklandığını söyleyen Ay "Herkes benim için din çok önemlidir der fakat basit vakitlerimizi bile veremiyoruz. Dava adamı olmamız gereklidir. İslam için çırpınan bir gençlik olmanız lazım, bunu yaptığınız zaman inanın dünyanın en mutlu insanı olursunuz. Hiçbir sıkıntı, psikolojik sorunlarınız olmaz. İnsan İslam'a göre gittiği vakit, dünyanın en huzurlu en mutlu insanı odur. Hep gençlerde böyle bir sorun var, bunalıyorum, psikolojik sorunlarım var, sıkılıyorum gibi mazeretler sunuyorlar, hele bir İslam'a göre yaşayalım bakalım bu tür sorunlarla karşılaşacak mısınız? Kesinlikle karşılaşmazsınız.  Hâlbuki ki Allah şeytan apaçık düşmanınızdır diyor. Biri size diyor ki bu şahıs sizin düşmanınızdır, bundan size zarar gelir. Ama ısrarla bizler ne yapıyoruz? O zarar verecek kişinin yanına gidiyoruz. Kendimizi, ailemizi, ahiretimizi, dünyamızı da mahvediyoruz. Bu gece bizim için bir milat gecesi olsun, yarına uyandığımız vakit. Bu bilinçle uyanalım, bizlerde maalesef bilinç eksikliği var, ibadet ediyoruz ama niçin ettiğimizi bilmiyoruz. Bilinçsizce, şuursuzca ibadet ediyoruz. Hâlbuki bilinç bir insanın neyi nasıl yaptığının farkına varmasıdır. Bunu farkında olmasak delilerden bir farkımız olmaz. Unun için İslami bir şuura sahip olmamız lazım. Kur'an-ı Kerim'i, Allah'ın mesajlarını, Resulullah'ın hadislerini, hayatını bilemeliyiz ve bunlara çok rahat bir şekilde ulaşabiliyoruz." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir