• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Heniyye: `El-Beytavi`nin Yoluna Bağlı Kalacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, evvelki gün vefat eden Filistinli âlim, davetçi ve mücahid Şeyh Hamid El-Beytavi`nin takip ettiği Allah`ın kitabıyla hükmetme, dini yaşama ve işgale karşı halkı birleştirme yoluna bağlı kalacaklarını söyledi.

Filistin Meclisinin Gazze`de kurduğu taziye çadırını ziyaret eden Başbakan Heniyye, Filistinlileri bugün Kudüs ve diğer camilerde Şeyh El-Beytavi için gıyabi cenaze namazı kılmaya davet etti.

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Filistin üç günden beri büyük âlim, davetçi ve mücahitlerinden birinden daha ayrılmasının hüznünü yaşıyor. En büyük tesellimiz, ölümün herkes için olduğu gerçeğidir. İman ve zafere olan inançla dolu olan kalbinden uzun süre rahatsız olan Şeyh El-Beytavi`nin ruhu Bari-i Zü`l-Celala uçtu. Kürsüsünde cihad çağrıları yapan davetçisine Mescidi Aksa kürsüsü de ağlıyor. O, işgalci ve işgalcinin tehditlerine aldırmadan, cezaevi ve tutuklanma korkusu yaşamadan kürsüden işgale karşı direnişi haykırıyordu. Lisanı haliyle adeta `Müslüman olarak öldürüldükten sonra, Allah için nasıl öldürüleceğime aldırış etmem` diyordu."

 

Başbakan İsmail Heniyye devamla, El-Beytavi`nin ilim, yargı, Kudüs`e yardım ve İslam`a davet konularında da örnek bir şahsiyet olduğunu ifade ederek, şeyhin hayatından örnekler verdi.

 

Evvelki gün Hakkın rahmetine kavuşan Şeyh El-Beytavi`nin Nablus`taki cenaze törenine on binlerce kişi katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir