• DOLAR 32.51
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2473.062
  • ...
"Kutü`l Amare teknolojinin imana yenik düştüğü bir zaferdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutü'ül Amare Zaferi'nin 102'nci yılı münasebetiyle Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, bir program düzenlendi. Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kur'an- Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, 641 yılından itibaren İslam'ın bu topraklarda kendisini gösterdiğini hatırlatarak, Kutü'l Amare'nin, teknolojinin imana yenik düştüğü bir zafer olduğunu belirtti.

600 yıl boyunca Osmanlı'nın dünyaya hükmettiğini dile getiren Korkmaz, "Gittiği yerde hiç kimsenin diline, dinine, rengine, tenine, düşüncesine bakmadan insanı merkeze alarak hizmet etmiştir. Onun için Osmanlı 600 yıl dünyada adil bir şekilde varlığını devam ettirmiştir. Gelin görün ki Osmanlının bu kadar uzun sürede ayakta kalmasının temel nedeni olan adaleti, ilme ehemmiyet vermesi, ümmet şuuru etrafındaki insanlar; içerdeki bazı insanları rahatsız ederek,  önce Karlofça Antlaşmasıyla toprak kaybetmiş, daha sonra gerileme dönemi başlamış Abdülhamit Han zamanına kadar. Kutü'l Amare, teknolojinin imana yenik düştüğü bir zaferdir." dedi.

Daha sonra Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Gökhan Doğan tarafından,  Kutü'l Amare savaşının tarihi süreci ve bu savaşta alınan zaferin önemi hakkında bilgi veridi. Konuşmaların ardından erkek ve kız öğrenciler tarafından şiirler okundu. İmam hatip öğrencileri tarafından hazırlanarak oynanan tiyatro büyük beğeni toplarken, Hatuniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi. Program yapılan duanın ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir