• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Bitlisliler: Peygambersiz bir hayat yaşanamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla Bitlis'te düzenlenen Mewlid etkinliğine katılan Bitlisliler, duygularını İLKHA'ya anlattılar.

Yılda bir kez de olsa bu atmosferi yaşanmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Nafiz Karakuzu, "Duygularımızı anlatmak için gelip burada, bu atmosferde; gençleri, çocukları, bayanları, bu yaşlı ablalarımızı görmek lazım. Onların yaşadığı heyecanı bizlerde yaşadıkça, Müslüman olduğumuz için gurur duyuyoruz. Yılda bir seferde olsa etkinliğe katılarak bu duyguyu yaşıyoruz. İçten gelen bir duygu ve seferberliktir. Bunu organize eden Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyoruz. Her yıl burada, diğer illerde, Türkiye'nin 81 ilinde ve Avrupa'da bu etkinliği düzenliyorlar. İnşallah ileride daha gür ve coşkulu bir havayla bu gençlere, peygamberimizin hayatını aktarırlar.

"Biz Müslümanlara düşen görev, her yerde ve her zaman Peygamberimizi anmak ve onu hatırlatmaktır"

"Yoğun bir duygu içerisindeyiz. Peygamberimizi anmak, zikretmek ve onu hatırlatmak her Müslümanın görevi olması gerek." diyen Ergin Çiçek ise şunları söyledi:

"Biz Müslümanlara düşen görev, her yerde ve her zaman Peygamberimizi anmak ve onu hatırlatmaktır. Bizden sonra gelen nesillere de bunu aktarmaktır. Onun için bizim bu programlara katılmamız gerekmektedir. Peygambersiz bir dünya, Peygambersiz bir hayat yaşanmaz. Bu programların düzenlenmesi çok önemlidir. Baktığınızda ağırlıklı olarak çocuklar ve bayanlar katılıyor. Toplumun bilinçlenmesi çok önemlidir. Ondan dolayı bu etkinlikleri destekliyoruz."

"Ümmetin tefrikaya düştüğü bu dönemde, bu tür etkinliklere daha çok ihtiyaç var"

Hazreti Muhammed'in izinden gitmek kadar güzel bir şey olamaz diyen vatandaşlardan M. Cevat Tören, ümmetin tefrikaya düştüğü bu dönemde bu tür etkinliklere daha çok ihtiyaç olduğunu belirtti.

Tören, "İnsan oluşumuzun nedeni onun izini takip etmektir. Ümmetin tefrikaya düştüğü bu dönemde, fitne ve fesadın ümmetin içine düştüğü bu dönemlerde, böyle etkinliklerle ümmeti toplayan, bir araya getiren peygamber Sevdalıları yöneticilerine, mensuplarına, bu platforma destek veren, gönülden bağlanan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Öncelikli amacımız peygamber efendimizi hatırlarda tutmak, fikirlerde tutmak, onun önderliğinde ümmeti toplamak ve ümmetin üzerine düşen bu küffar ordusunun üstüne ümmetin yumruğunu indirmektir." diye konuştu.

"Bizimde burada bulunuşumuzun gayesi, bin 400 yıl boyunca sünnetinden hiçbir şey eksilmediğini göstermektir"

"Peygamber efendimizin kalplerde neşvu nema bulması için, bir daha bin 400 yıl aradan geçmesine rağmen Peygamberin risaletinin devamı ve onun sünnetinin gönüllerde yeşermesi namına burada bulunmaktayız." diyen Ömer Işık, şu ifadeleri kullandı:

"Bu canlılık ve coşku, izzet ve iman, insanların kalbinde olduğu müddetçe; sünnetin canlı ve yaşanılır olduğu gösterilir. Bizimde burada bulunuşumuzun gayesi, bin 400 yıl boyunca sünnetinden hiçbir şey eksilmediğini göstermektir. Türlü türlü insanların çıkışlarına, insanların müdahalesine, insanlara huzur ve refah vermediği oranda; ama öyle bir hakikat ki insanlara rehber olarak, insanlara cihad ve dava şuuruyla uğraştırıldığı zaman o kalplerde Peygamberin aşkı, sevgi ve sünneti olduğu müddetçe, o insanın hem dünya hem ahirette huzurlu olduğunu gösteriyor."

"Bu coşku ve bu topluluğun burada bulunuşu bir mesajdır"

Son olarak Işık, toplanan bu kalabalığın bir mesaj verdiğini hatırlatarak, "Bu coşku ve topluluğun burada bulunuşu bir mesajdır. Ey Allah'ın Resulü! Seni unutmadık. Bin 400 yıl değil, 14 bin yıl da geçse sen yüreğimizin en muhtena köşesindesin. Her daim sünnetine sarılarak, selatü selam getirerek, Kur'an-ı okuyarak, sünnetini baş tacı yaparak, ümmetinin aziz bir ferdi olduğumuzu göstermek için geldik. İnanıyoruz ki bu programların devamı insanların uyanışına vesile olacaktır. Ahir zamanı yaşıyoruz. İnsanlar bir çıkmazın içinde. Ama bizler biliyoruz ki Peygamberin o şanlı davası insanların kalbin ulaştığı zaman, o insanın asıl davası Allah'ın rızası ve Peygamberin sevgisi olacaktır." şeklinde konuştu.

Duygusunu paylaşan diğer bir vatandaş Erkan Daşdelen ise etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu, tıpkı Medine'de Peygamberi ziyaret ederken yaşadığı sevinç ve duygunun bir benzerini de onun veladetinin kutlandığı etkinliğe katılmakla yaşadığını ifade ederek, organizeyi yapan Peygamber Sevdalılarına teşekkür etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir