• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
"Allah`tan beraatımızı almalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mübarek Ramazan ayının müjdecisi, Hicri Şaban ayının 15'inci gecesi olan Berat Kandili, bu gece idrak edilecek. Berat Kandili ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepliler, bu gece ihya edilecek olan Beraat gecesinin müminler için rahmet kapılarını açacak büyük bir fırsat olduğunu dile getirdiler.

İslam âleminin bu gece ihya edeceği Beraat gecesinden tam anlamıyla istifade etmenin, ancak Kur'an iklimine doğru bir yolculukla mümkün olacağını ifade eden vatandaşlar, bu tür önemli gecelerin İslam alemi ve Müslümanlar için önem büyük bir arz ettiğini, bundan dolayı en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.

"Allah'tan Beraatımızı almalıyız"

Bu gecenin günahlardan arınma için önemli bir gece olduğunu belirten Memik Kurt, "Bu geceyi namaz kılarak değerlendirmeliyiz. Allah'a yalvarıp, dua etmeliyiz. Günahlarımızdan arınmak için Allah'tan af dilemeliyiz. Bu gece ne kadar hayır yapar, namaz kılarsak, ne kadar Allah'a yalvarırsak bizler için iyi olur. Beraatımız Allah'tan almalıyız. Kim Allah'a yalvarırsa, sabaha kadar uyumayıp namaz kılarsa Allah onun günahlarını affeder." dedi.

"Beraat insanların İslam'la kurtuluşa ermesidir"

"Beraat insanların İslam'la kurtuluşa ermesidir" diyen Kemal Dalgıç, bu tür mübarek gün ve gecelerin müminler için bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu özel günlerden Müslümanların istifade etmesi çok önemlidir. Zaten bugünler bizim bir kurtuluştur. Her günün önemini bilirsek bizim kurtuluşumuzun, dualarımızın kabul oluşunun önemli bir günüdür. İnşallah bunları ziyadesiyle yerine getirmek bizler için çok önemlidir. Özellikle ülkemizin şu zor günlerde, dış güçlere karşı birlik içinde hareket ederek bugünleri çok faydalı şekilde geçirmeliyiz. Bu geceleri tabi ki dua, namaz ve diğer ibadetlerle ihya etmeliyiz. Dualarımız da Ramazan ayına kavuşmak içindir." ifadelerini kullandı.

"Bugün ve geceleri ibadetlerle ve dua ile değerlendirmeliyiz"

Bu gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Şerif Çatal da "Bu gece biz Allah'tan af dilemeliyiz. Yaptığımız günahlardan dolayı pişman olup af dilemeliyiz. Bu geceyi en güzel bu şekilde idrak edebiliriz. Onun için bugün ve geceleri ibadetlerle ve dua ile değerlendirmeliyiz. Hayatımızda yeni sayfa açmalıyız." şeklinde konuştu.

"Bu geceler bizim için bir kurtuluştur"

Bu mübarek gün ve gecelerin Müslümanlar için bir kurtuluş olduğunu ifade eden Selçuk Şahin, şöyle konuştu:

"Herkesin Beraat Kandilini kutlarım. Bu geceyi bol Kur'an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak ve Allah'a karşı olan görevlerimiz için affını isteyerek iyi değerlendirmeliyiz. Bu geceler bizim için bir kurtuluştur. Beraat demek zaten kurtuluş demektir. Bu sayede günahlarımızdan, yapamadığımız veyahut yapmak istediklerimizi yapmalıyız."

"Bu gece biz Müslümanlar için çok önemli bir gecedir"

Bu gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiğini belirten Ali Kahraman da "Bu gece biz Müslümanlar için çok önemli bir gecedir. Bugünü önemine binaen gündüzü oruçlu, geceyi ibadetle geçirmeliyiz. Bugün bizim için bir fırsattır. Bugün dünyalıktan bahsedersek iyi olmaz. Bizler çok basit şeyler için günlerce ve saatlerce yağmurun altında sıralar bekliyoruz. Yılda bir gün olan bu Beraat gecesinin 24 saatlik bir dönemini boş geçirmemiz gerekiyor. Müslümanların birlik ve beraberliği için de Filistin'de, Gazze'de, Suriye'de ve diğer İslam coğrafyalarında özellikle ezilen Müslüman kardeşlerimiz için biz bu gece dua etmeliyiz. Rabbim onların yardımcısı olsun. Bir mücadele ediyorlar. Bizler evlerimizde rahat bir şekilde otururken, onlar savaş bölgesinde ateş altında ciddi bir mücadele veriyorlar ve aslında onların verdiği bu mücadele bizim içindir. Yani sadece kendi vatanlarını kurtarmak için değil, bu bir İslam ve ümmet mücadelesidir. Biz onlara çok şey borçluyuz. Elimizden bir dua gelir, onu da esirgemeyelim." çağrısında bulundu.

"Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeliyiz"

Fahri Kaya da "Allah her zaman bizleri bugünlere eriştirsin. Allah hakkımızda her şeyin hayırlısını versin. Bu ayda iyilik yapmak, fakirlere yardım etmek lazım. Ramazan ayı da yaklaşıyor. Fakirlerin durumunu gözetip onlara yardım etmek lazım. Bu gece ibadet yapmalıyız.  Günahlarımızdan dolayı Allah'tan af dilemeliyiz. Yine aynı şekilde Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeliyiz. Müslümanların artık birleşmesi lazım." diye konuştu.

"Bizim bugünlere ihtiyacımız var"

Mübarek Ramazan ayı öncesinde kutlanan ve insanlığın günahlarından kurtuluşunun müjdecisi olarak bilenen Berat Kandili'nin af ve mağfiret, ihsan ve mükâfat gecesi olduğunu belirten Mustafa Sever de şunları söyledi:

"Bu akşam hayırlı bir gecedir. Ramazan ayının müjdecisidir. Bu gece mümkün olduğu kadar namaz kılmalıyız ve ibadet etmeliyiz. Bu gece uyumayıp, sabaha kadar ibadet etmeliyiz. Bu tür gün ve geceler bizler için birer fırsattır. Mümkün olduğu kadar komşularımızın ve çevremizdekilerin kalbini kırmamalıyız, çevremizdekilerle iyi geçinmeliyiz. Ramazan ayı yaklaştığından dolayı da sevinçliyiz. O günü dört gözle bekliyoruz." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir