• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
At sırtında tevhid bayraklarıyla Mevlid alanına geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Beşminare Rahvan Atlı Spor Kulübü, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı etkinliğine, atlarının sırtında geldiler.

Atlarının sırtında ve ellerine tevhid bayraklarıyla önce şehir merkezinde tur atan atlılar, daha sonra Mevlid etkinliğinin yapıldığı Gökmeydan Miting Alanı'na geldiler. Alana gelen atlılar, halk tarafından tekbir ve salavatlarla karşılandılar.

Ellerinde bayraklar, dillerinde tekbirler ile at sırtında alana gelen atlılar, etkinlik alanında bulunan halkı hem coşturdular hem de duygulandırdılar.

Vatandaşlar, at sırtında, ellerinde tevhid bayraklarıyla gelen atlıları gördüklerinde Bitlis'e İslam'ı getiren Hz. Ömer'in ordusunu beyinlerinde canlandırarak, duygulandıklarını söylediler.

Bitlis'te düzenlenen etkinliğe katılmayı kendileri için vazife bildiklerini dile getiren Bitlis Beşminare Rahvan Atlı Spor Kulübü yöneticilerinden Murat Haznedar, Allah yolunda, cihad yolunda, birlik ve kardeşlik yolunda her zaman hazır olduklarını söyledi.

"Bu etkinliğe katılmayı kendimize bir vazife bildik"

Müslümanların birliğini ve kardeşliğini arzuladıklarını belirten Haznedar, "Bu güzel organizasyonda bize destek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bitlis Beşminare Rahvan Atlı Spor Kulübü olarak, vazifemiz Müslümanların birliğini ve dirliğini sağlamaktır. Bu güzel etkinliklerde hep birlikte olabilmektir. Birçok etkinliğe katıldık. Ama bu etkinliğe katılmayı kendimize bir vazife bilerek, Bitlis merkezinde at sırtında, ellerimizde tevhid bayraklarıyla, herkesin gözü önünde yürüdük. Ellerimizde bayraklar, dilimizde tekbir ve salavatlarla at sırtında alana geldik. Büyük bir mutluluk duyduk." dedi.

"Allah ve Peygamberi uğruna savaşa giden birer iman ehli olarak hissettik kendimizi"

Cihada gider gibi alana geldiklerini ve geçmişi hatırladıklarının altını çizen Haznedar, şunları söyledi: "Sanki geçmişte yaşamış, Allah ve Peygamberi uğruna savaşa giden birer iman ehli olarak hissettik kendimizi. Zaman, imanı kurtarma, İslam'ın birliğini sağlama zamanıdır. Eğer bugün vazife düşerse bizlerde atların sırtında şahadeti tatmaktan mutluluk duyarız." (Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir