• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
"Bu tür etkinliklerle O`nun sünneti yeniden ihya edilecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İstanbul Yenikapı Miting alanında düzenlenen Mewlid etkinliğine katıldı.

Bu tür etkinliklerle Hazreti Peygamberin sünneti yeniden ihya edilmesinin mümkün olabileceğini sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, "O zaman birbirimizi sevmeyi de öğreneceğiz" dedi.

"O'nun sünnetini yaşama isteği ümmeti bir araya toplayacak faaliyetlerden bir tanesidir"

"Resulullah'ın (Aleyhisselam) sevgisini, muhabbetini memleketin dört bir yanına yaymak için daha çok çaba ve gayret etmek lazım." diyen Yapıcıoğlu, "Gerçekten çok yoğun bir kalabalık var. Muhteşem bir görüntü. Gönül isterdi ki daha çok olsun. Çünkü öyle inanıyorum ki Hazreti Muhammed (Aleyhisselam) hayatı, sevgisi ve ona ümmet olma şuuru, O'nun sünnetini yaşama isteği, tüm renkleriyle İslam ümmetini bir araya toplayacak faaliyetlerden bir tanesidir." ifadelerini kullandı.

"Bu tür etkinliklerle O'nun sünneti yeniden ihya edilecek"

Ümmeti Muhammed'in (Aleyhisselam) Allah Resulünün sünnetinden uzaklaştığını ve bu uzaklaşmanın ümmete ağır bedellere mal olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Maalesef, ümmet O'nun (Aleyhisselam) sünnetinden uzaklaştı. İnşallah bu tür çalışmalarla ve bu tür etkinliklerle O'nun sünneti yeniden ihya edilecek, insanlar yeniden onun sevgisiyle kalplerini dolduracaktır. O zaman birbirimizi sevmeyi de öğreneceğiz.  O'na ümmet olduğumuzun şuurunu kazandığımızda birbirimize karşı şuurlu davranmayı da öğreneceğiz. Bu tür organizasyonların artmasını diliyorum. Bu organizasyonu gerçekleştirenlerden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun diyor ve kendilerine teşekkür ediyorum." (Nizamettin Aşkın - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir